ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΑπό τον εσωτερικό έλεγχο της Alpha Bank, στον έλεγχο μετρό, τραμ και ηλεκτρικού

Από τον εσωτερικό έλεγχο της Alpha Bank, στον έλεγχο μετρό, τραμ και ηλεκτρικού

Ορκωτός ελεγκτής, με έμφαση στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και πρώην στέλεχος της Alpha Bank στο τομέα του χρηματοπιστωτικού ελέγχου, είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) Γιώργος Θωμόπουλος.

Ο κ. Θωμόπουλος, στην ακρόασή του στη Βουλή, υποσχέθηκε εργασιακή ειρήνη, μείωση της λαθρεπιβίβασης και επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας το 2017.

Για το τελευταίο, σημείωσε ότι θα επιδιωχθεί άνοδος των εσόδων από εναλλακτικές πηγές, όπως π.χ. διαφημίσεις και μείωσης των εξόδων, μέσω εντατικοποίησης των εσωτερικών ελέγχων και εντοπισμού πιθανών παθογενειών.

Γενικότερα, ο κ. Θωμόπουλος χαρακτήρισε «προσωπικό ρίσκο» την αποδοχή της πρότασης για την ανάληψη της ΣΤΑΣΥ, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει τις εντολές του μετόχου, δηλαδή του δημοσίου. Πάντως, θα προτιμούσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος να ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Στην ακρόαση, στη Βουλή, δεν παρέστη ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κάτι το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά. «Αρνητική πρωτοτυπία», το χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

Ίσως ο υπουργός Μεταφορών δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την παραίτηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Παναγιώτη Βόγκα, ο οποίος αποτέλεσε επιλογή του.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο