ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΔεν την λες και ευέλικτη την… 28μελή Εθνική Επιτροπή Κρουαζιέρας

Δεν την λες και ευέλικτη την… 28μελή Εθνική Επιτροπή Κρουαζιέρας

Ένα πάγιο αίτημα του κλάδου της κρουαζιέρας και του τουρισμού έγινε πραγματικότητα, αφού ιδρύθηκε, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας.

Ωστόσο, η εν λόγω επιτροπή μονάχα… ευέλικτη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού αποτελείται από 28 άτομα! Μάλιστα, ήδη εκδηλώθηκαν οι πρώτες μουρμούρες, αφού εντύπωση προκαλεί η απουσία εκπροσώπου της CLIA (Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας).

«Αντί να έχουμε μια ευέλικτη ομάδα κρούσης 8 με 10 μέλη, που θα μπορεί να συνεδριάζει και να λαμβάνει άμεσα αποφάσεις, θα έχουμε ένα πολυμελές δυσκίνητο σχήμα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη γραφειοκρατία, από όση αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος», επεσήμανε, στη «Ναυτεμπορική», ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Θεόδωρος Κόντες.

Πάντως, η Επιτροπή οφείλει τάχιστα να αναβαθμίσει την εικόνα της Ελλάδος στον κλάδο της κρουαζιέρας, αφού τα άμεσα έσοδα ανέρχονται μόλις στα 489 εκατ. (-3,3% σε σχέση με το 2014). Για την Ιταλία, το αντίστοιχο μέγεθος είναι 4,55 δις. και για την Ισπανία 1,32 δις.!

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο