ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΕίναι ρουσφέτι για την Cosco οι μετατάξεις του ΟΛΠ; Τα υπέρ και κατά

Είναι ρουσφέτι για την Cosco οι μετατάξεις του ΟΛΠ; Τα υπέρ και κατά

«Είναι ντροπή την ημέρα που απολύονται 13.000 άνθρωποι στον Μαρινόπουλο, η κυβέρνηση να δίνει τη δυνατότητα στην Cosco να μεταφερθούν εργαζόμενοι στο δημόσιο.

Εμείς λέμε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους, ενώ εσείς κάνετε ρουσφέτι στην Cosco, ώστε να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Και εδώ μοιάζετε πάρα πολύ με τη ΝΔ, υιοθετώντας το μοντέλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας», υπογράμμισε, στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

Το ερώτημα είναι, εάν είναι όντως «ρουσφέτι»; Οι 1.100 εργαζόμενοι του ΟΛΠ, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, στη Βουλή, έχουν υψηλές αμοιβές.

Αυτό, ίσως, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΟΛΠ κινείται με όρους ελεύθερης αγοράς, πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα «κερδοφόρο μαγαζί».

Σύμφωνα με ναυτιλιακούς αναλυτές, η Cosco εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε αξιολόγηση προσωπικού και σε αναπροσαρμογές μισθών.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι φοβούνται την υιοθέτηση του μοντέλου των «εξωτερικών εργολαβιών», θεωρώντας σχεδόν βέβαιη την «σύγκρουση» με την Cosco. Γι΄ αυτό, κάποιοι ελπίζουν στη Διαιτησία.

Από την άλλη πλευρά, εάν ένας εργαζόμενος του ΟΛΠ κάνει χρήση της μετάταξης στο δημόσιο,αυτομάτως εντάσσεται στο καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου, χωρίς να υπολογίζεται μάλιστα η προσωπική διαφορά, κάτι το οποίο σημαίνει σημαντική μείωση μισθού.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο