ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΗ Αμάντα, που θέλει την Παγκρήτια Τράπεζα, ήθελε κάποτε την Ολυμπιακή

Η Αμάντα, που θέλει την Παγκρήτια Τράπεζα, ήθελε κάποτε την Ολυμπιακή

Η ωραία Αμάντα και πάλι στο ελληνικό προσκήνιο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της WSJ και του Reuters, η PCP Capital Partners εξετάζει επένδυση 2 δισ. δολαρίων, σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια ελληνικών τραπεζών.

Η PCP, με επικεφαλής την Amanda Staveley, γνωστή για τους στενούς δεσμούς που διατηρεί μεεπενδυτές του Αραβικού Κόλπου, στοχεύει να ηγηθεί της ανακεφαλαιοποίησης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, με στόχο την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού, όπως αναφέρει το Reuters.

Εν συνεχεία, η Παγκρήτια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ως όχημα, για να αγοραστεί ενεργητικό από τις άλλες τράπεζες, τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Η είσοδος της PCP στην Ελλάδα στηρίζεται από κρατικούς επενδυτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Amanda Staveley έχει απασχολήσει, στο παρελθόν, τα ελληνικά media.

Ήταν το 2009, οπότε PCP και Etihad είχαν εκδηλώσει, σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, πρώιμο ενδιαφέρον για την εξαγορά του πτητικού κομματιού της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Το αρχικό ή μη ενδιαφέρον της Etihad και της PCP εξελίχτηκε σε θρίλερ, καθώς στέλεχος της Etihad διέψευσε, λίγες ημέρες αργότερα, την κατάθεση αρχικού ενδιαφέροντος.

Τελικά, ο εν λόγω διαγωνισμός αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής κατέστη άγονος. Μετέπειτα, η ΟΑ πουλήθηκε στη MIG, η οποία, με τη σειρά της, πούλησε την Olympic Air στην Aegean.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο