ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΟ πρόεδρος του ΟΑΣΑ «αδειάζει» τους απεργούς της ΣΤΑΣΥ

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ «αδειάζει» τους απεργούς της ΣΤΑΣΥ

Τους απεργούς της ΣΤΑΣΥ «αδειάζει» ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης. Με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή», ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ υποστηρίζει ότι η εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και κανένα κοινωνικό έρεισμα και μάλιστα, αυτό εγείρει «πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτήν», όπως σημειώνει.

«Τόσο η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, όσο και ο ΟΑΣΑ που είναι η μητρική εταιρεία της ΣΤΑΣΥ, είναι δημόσιες εταιρείες. Τα έσοδα του ΟΑΣΑ μάλιστα, είτε προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση, είτε από τα εισιτήρια, είτε από άλλες πηγές, δίνονται αποκλειστικά στις δύο θυγατρικές του ομίλου, δηλαδή στη ΣΤΑΣΥ και την ΟΣΥ.

Το ίδιο προβλέπει η ρύθμιση ότι θα γίνει και για τα έσοδα από την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων του μετρό. Θα κατευθύνονται στη ΣΤΑΣΥ, ύστερα από την αφαίρεση των εξόδων. Ποιος ο φόβος, λοιπόν, των συνδικαλιστών της ΣΤΑΣΥ; Δεν τον κατανοούμε», αναφέρει ο κ. Ταστάνης.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που, τόσο το υπουργείο Μεταφορών, όσο και η διοίκηση μιας ΔΕΚΟ, επί της παρούσας συγκυβέρνησης, εναντιώνεται ξεκάθαρα σε απεργούς.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο