ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣ«Σύμμαχος» των κατασκευαστικών εναντίον του Δ. Κυριτσάκη ο… Χρ. Σπίρτζης

«Σύμμαχος» των κατασκευαστικών εναντίον του Δ. Κυριτσάκη ο… Χρ. Σπίρτζης

Υπάρχει καρτέλ στις κατασκευές; Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ναι. Όπως επισημαίνεται στην σχετική εισήγηση, εταιρείες – μεταξύ άλλων – των ομίλων ΕΛΛΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΕΓΕΚ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και INTRACOM συμμετείχαν, με διαφορετικό χρόνο έναρξης έκαστη, σε καρτελική σύμπραξη για τη χειραγώγηση διαγωνισμών δημόσιων έργων, η οποία διήρκεσε για μακρό χρονικό διάστημα (1989 έως 2016).

Από την πλευρά τους, ορισμένες από τις κατασκευαστικές εταιρείες αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ άλλες έχουν ακολουθήσει διαδικασία διευθέτησης, προκειμένου να “κουρέψουν” πιθανά πρόστιμα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι κορυφαία στελέχη των εγχώριων κατασκευαστικών εταιρειών θεωρούν ότι πίσω από την σχετική έρευνα υπάρχει, κυρίως, προσπάθεια «αφελληνισμού» των κατασκευαστικών εταιρειών.

Την άποψη αυτή, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ενστερνίζεται και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος διατηρεί, μάλιστα, σοβαρές ενστάσεις για τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη.

Άλλωστε, πολλά κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι αρεστός σε κέντρα του εξωτερικού.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο