ΑρχικήLOGISTICSΓ. Πιτσιλής (ΓΓΔΕ): Προσεχώς η εγκύκλιος για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στα τελωνεία

Γ. Πιτσιλής (ΓΓΔΕ): Προσεχώς η εγκύκλιος για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στα τελωνεία

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος για τη διεύρυνση του ωραρίου και του τρόπου λειτουργίας των τελωνείων.

Τα παραπάνω προέκυψαν κατά τη συνάντηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, με εμπλεκόμενους φορείς, μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν από την απόφαση του ΥΠΟΙΚ να περιορίσει τις ώρες λειτουργίας των τελωνίων ως τις 5 το απόγευμα.

Μετά τη σύσκεψη όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους, να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του Τελωνείου έως τις 9 το βράδυ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουνίου το πέμπτο Τελωνείο Πειραιά θα λειτουργεί πλήρως έως τις 5 το απόγευμα, ενώ οι δύο πύλες εισόδου στο Τελωνείο θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ, προκειμένου να μην παρεμποδίζονται οι εξαγωγές.

Το Σάββατο οι πύλες θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ με την υποβολή αίτησης, με κόστος 8 ευρώ ανά ώρα, θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και έκτακτες εξαγωγές σε 24ωρη βάση. Για τα ευπαθή προϊόντα, επίσης η λειτουργία του Τελωνείου είναι 24ωρη.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο και δεύτερο Τελωνείο Θεσσαλονίκης το ωράριο λειτουργίας επεκτάθηκε ως τις 7 το απόγευμα (από τις 3.30 το μεσημέρι που ίσχυε μέχρι σήμερα), ενώ επίσης οι πύλες εισόδου θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ.

Στο αεροδρόμιο, το Τελωνείο λειτουργεί σε 24ωρη καθημερινή βάση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο