ΑρχικήLOGISTICSΔιεξαγωγή έρευνας για την εικόνα των ελληνικών οδικών εμπορευματικών μεταφορών το 2020

Διεξαγωγή έρευνας για την εικόνα των ελληνικών οδικών εμπορευματικών μεταφορών το 2020

Στη διενέργεια έρευνας για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές κατά τη διάρκεια του 2020, με περίοδο αναφοράς των στοιχείων το δ΄ τρίμηνο του 2019 και τα α΄, β΄ και γ΄ τρίμηνα του 2020, θα προχωρήσει το Τμήμα Στατιστικών Μεταφορών της Διεύθυνσης Τομεακών Στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ.

Σκοπός της έρευνας, η οποία διενεργείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου 70/2012, είναι η συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων επί των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών αγαθών, στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Το πλαίσιο δειγματοληψίας που θα χρησιμοποιηθεί βασίζεται στα στοιχεία μητρώου που παρέχεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και περιλαμβάνει τα εγγεγραμμένα οχήματα της χώρας.

Το μητρώο δύναται να επικαιροποιείται με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η έρευνα θα είναι δειγματοληπτική, με ερευνώμενη μονάδα το όχημα και θα διενεργείται ανά τρίμηνο. Το μέγεθος του δείγματος, για τα τέσσερα τρίμηνα, ανέρχεται σε περίπου 8.000 οχήματα και καλύπτει το σύνολο της χώρας.

Τα φορτηγά οχήματα που περιλαμβάνονται στην έρευνα αρχικά διαχωρίζονται σε α) φορτηγά που εκτελούν διεθνείς μεταφορές και β) φορτηγά που εκτελούν εθνικές μεταφορές, τα οποία διαχωρίζονται περαιτέρω κατά μεγάλη γεωγραφική περιοχή (NUTS 1), κατά χρήση του φορτηγού (ΙΧ, ΔΧ) και κατά τύπο του φορτηγού.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο