ΑρχικήLOGISTICSΕύκολα και οικονομικά παρακολούθηση -εξ αποστάσεως- μηχανημάτων, εμπορευματοκιβωτίων, trailers και γερανών

Εύκολα και οικονομικά παρακολούθηση -εξ αποστάσεως- μηχανημάτων, εμπορευματοκιβωτίων, trailers και γερανών

Αναγκαία, όσο ποτέ, καθίσταται η ψηφιοποίηση των λειτουργιών των επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών / logistics μέσω προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων, που θα τους επιτρέπουν να ελέγχουν και να διαχειρίζονται εξοπλισμό και μηχανήματα, από οποιοδήποτε σημείο.

Πόσες εταιρείες του κλάδου αγωνιούν για τον εξοπλισμό τους, όπως μηχανήματα, γεννήτριες, εμπορευματοκιβώτια, trailers, γερανούς, παλετοφόρα ή άλλα οχήματα;

Αντίστοιχα, πόσες φορές τίθενται στο προσκήνιο οι περιβαλλοντικές συνθήκες των αποθηκευτικών χώρων, κτιρίων, θερμοκηπίων, κ.α.;

Η COSMOTE εισήγαγε, πρόσφατα, στην αγορά την υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker. H υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει μία συσκευή GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασίας, βαρομετρικής πίεσης και έκθεσης σε φως, που εγκαθίσταται στα κινητά περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης.

Η συσκευή μεταδίδει δεδομένα μέσω του δικτύου COSMOTE NB-IoT και με τη βοήθεια εφαρμογής για φορητές συσκευές (smartphone / tablet) ή ειδικού portal για υπολογιστές, ο διαχειριστής μπορεί να παρακολουθεί, απομακρυσμένα, την θέση και την κατάσταση του εξοπλισμού της επιχείρησης.     

Τα βασικά οφέλη της υπηρεσίας

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου COSMOTE, η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες:

-να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη θέση των περιουσιακών τους στοιχείων,

-να ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως: θερμοκρασία, υγρασία, βαρομετρική πίεση και έκθεση στο ηλιακό φως,

-να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα assets της επιχείρησής τους από τυχόν φθορές ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι, χάρη στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δίνοντας μεγάλη αυτονομία μπαταρίας στους αισθητήρες που τοποθετούνται στα πάγια στοιχεία (τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση).

Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, αλλά και να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας, απαιτείται η τοποθέτηση συσκευών GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες. Οι συσκευές είναι μικρές σε μέγεθος και έχουν εύκολη εγκατάσταση.

Η διαχείριση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων γίνεται απομακρυσμένα, μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές (smartphone / tablet) ή ειδικού portal για υπολογιστές.

Η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker διατίθεται με 11,78 ευρώ/μήνα [1] με 24μηνη δέσμευση. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ο σχετικός εξοπλισμός, η συνδεσιμότητα στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, καθώς και η απαιτούμενη κατανάλωση data για τη χρήση της υπηρεσίας.

[1]Περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%. Δεν επιβαρύνεται με Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο