ΑρχικήLOGISTICSΗ Amazon Air ξεκινά τη λειτουργία του πρώτου περιφερειακού hub της στην Ευρώπη (Λειψία)

Η Amazon Air ξεκινά τη λειτουργία του πρώτου περιφερειακού hub της στην Ευρώπη (Λειψία)

Η ιδιόκτητη υπηρεσία air cargo της Amazon, η Amazon Air επεκτείνει την παρουσία στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Amazon Air ξεκινά δραστηριότητες στο πρώτο περιφερειακό κόμβο (cargo hub) της στην Ευρώπη, στο αεροδρόμιο Leipzig/Halle στο Schkeuditz της Γερμανίας.

Η αποθηκευτική μονάδα, συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ. θα δημιουργήσει, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έναν επιπλέον συνδετικό κρίκο με το υπόλοιπο δίκτυο της Amazon στην Ευρώπη.

Ο λιανεμπορικός κολοσσός ελπίζει να προσφέρει μεγαλύτερη επιλογή και πιο ευέλικτες επιλογές παράδοσης, σε χαμηλότερες τιμές, στα μέλη της Amazon Prime στην Ευρώπη.

Επίσης, η εταιρεία έχει μισθώσει δύο αεροσκάφη Boeing 737-800 από την GECAS που θα πετά η ASL Airlines για λογαριασμό της Amazon Air στην Ευρώπη.

Τα αεροσκάφη θα ενταχθούν στον υπάρχοντα στόλο της Amazon μέχρι το τέλος του 2020. Ωστόσο, το CNBC ανέφερε ότι η Amazon συνεχίζει να επεκτείνει τον στόλο της Amazon Air, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 80 αεροσκάφη έως το 2021.

Σύμφωνα με την Amazon, οι εγκαταστάσεις της στην Λειψία δέχονται καθημερινά δύο πτήσεις, ενώ έχουν «ανοίξει» πάνω από νέες 200 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Η Amazon τόνισε ότι η νέα βάση της Λειψίας δέχεται ήδη δύο πτήσεις καθημερινά, γεγονός που τη βοήθησε να δημιουργήσει περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας στην τοπική κοινότητα.

Των δραστηριοτήτων της Amazon στην Λειψία θα ηγηθεί ο Dietmar Jungling.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο