ΑρχικήLOGISTICSΗ DHL επενδύει 137 εκατ. δολ. σε υποδομές και υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ

Η DHL επενδύει 137 εκατ. δολ. σε υποδομές και υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ

Ο Όμιλος Deutsche Post DHL ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 137 εκατομμυρίων δολ. για την εσωτερική, αλλά και τη διεθνή αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) των ΗΠΑ.

Στόχος του Ομίλου είναι η αξιοποίηση της παγκόσμιας αγοράς B2Ce-commerce για φορτία που διακινούνται μεταξύ χωρών, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί από τα 400 δισεκατομμύρια δολ., που αντιστοιχεί σήμερα, σε συνολικό παγκόσμια συνολική ποστότητα 1 τρισεκατομμυρίου δολ. το 2020.

Καθώς οι έμποροι των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται online, κατέχουν την πρώτη θέση στις διεθνείς πωλήσεις, η DHL eCommerce θα προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα χρόνια και θα επεκτείνει τις δυνατότητες που έχει στην εξυπηρέτηση εταιρειών που πωλούν στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση έγινε σε συνδυασμό με την επέκταση των τοπικών κέντρων εξυπηρέτησης από τις μονάδες DHL eCommerce και DHL Supply Chain στις περιοχές Los Angeles, Columbus, Ohio, και NewJersey, κάτι που αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες της εταιρείας να διεκπεραιώνει διακινήσεις προϊόντων στη Βόρεια Αμερική.

«Δεν υπάρχει άλλος κλάδος που να εμφανίζει περισσότερο αισιόδοξες προοπτικές από αυτόν του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αναμένεται ότι 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα ψωνίσουν διαδικτυακά και από την παγκόσμια αγορά μέχρι το 2020, ενώ οι ΗΠΑ αποτελούν την πιο δημοφιλή πηγή αγαθών για το 25% των καταναλωτών παγκοσμίως.

Με τις επενδύσεις μας θέτουμε τα θεμέλια της επέκτασης του ηγετικού μας ρόλου στα διεθνή logistics του e-commerce, εξυπηρετώντας τους πελάτες των ΗΠΑ με την καλύτερη δυνατή υποδομή και λύσεις, κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς», αναφέρει ο Charles Brewer, CEO DHL eCommerce.

Η DHL eCommerce επιδιώκει κερδοφορία από αυτές τις εξελίξεις και αύξηση του αποτυπώματός της στο e-commerce των ΗΠΑ. Στα πλαίσια της Στρατηγικής 2020, ο Όμιλος έχει ξεκινήσει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις.

Μετά το πρώτο διαμετακομιστικό κέντρο στο Columbus, Ohio, που άνοιξε πέρυσι, ακολούθησαν οι εγκαταστάσεις στο Los Angeles. Η DHL eCommerce θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα τοπικά κέντρα αυτού του τύπου στο NewJersey και σε άλλα μέρη το 2017.

Επιπλέον, η DHL Express γιορτάζει ένα νέο κέντρο εξυπηρέτησης κόστους 1,3 εκατομμυρίων δολ. στο Chicago, για να ανταπεξέλθει στη μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μόλις πριν ένα χρόνο η DHL Global Forwarding εγκαινίασε ένα κέντρο διανομής 35 εκατομμυρίων δολ. στο Chicago. Όλες αυτές οι νέες εγκαταστάσεις θα δώσουν στους εμπόρους την ευκαιρία να έχουν τα εμπορεύματά τους πιο κοντά στους πελάτες τους, επιταχύνοντας έτσι τις παραδόσεις.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο