ΑρχικήLOGISTICSΚάλεσμα Κομισιόν στο Ην. Βασίλειο να συμμορφωθεί με την οδηγία για την «Ευρωβινιέτα»

Κάλεσμα Κομισιόν στο Ην. Βασίλειο να συμμορφωθεί με την οδηγία για την «Ευρωβινιέτα»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις της οδηγίας για το ευρωπαϊκό σήμα τέλους κυκλοφορίας (ευρωβινιέτα) (οδηγία 1999/62/ΕΚ) όσον αφορά τα βαρέα φορτηγά οχήματα.

Η εν λόγω οδηγία ορίζει αρχές που διέπουν την επιβολή ετήσιων φόρων, διοδίων ή βινιετών από τα κράτη-μέλη στα βαρέα φορτηγά οχήματα.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι το τέλος που θεσπίστηκε για τα βαρέα φορτηγά οχήματα από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 2014, συνιστά φόρο ο οποίος μπορεί να επιβληθεί μόνο από το κράτος-μέλος ταξινόμησης.

Επίσης, θεωρεί ότι αυτό το τέλος εισάγει διακρίσεις εις βάρος των αλλοδαπών μεταφορέων σε σύγκριση με τους μεταφορείς του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι αποζημιώνονται μέσω της μείωσης του ετήσιου φόρου που καταβάλλεται για τα οχήματα που είναι ταξινομημένα στη χώρα.

Πλέον, το Ην. Βασίλειο έχει προθεσμία 2 μηνών για να κοινοποιήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα μέτρα εφαρμογής, διαφορετικά μπορεί να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Όπως ορίζεται στη συμφωνία αποχώρησης, το δίκαιο της ΕΕ εξακολουθεί να εφαρμόζεται πλήρως στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο