ΑρχικήLOGISTICSΚ. Θεοδωρόπουλος, Zelitron: Εφικτή η μείωση κόστους 20% με το Vodafone IoT Fleet Control

Κ. Θεοδωρόπουλος, Zelitron: Εφικτή η μείωση κόστους 20% με το Vodafone IoT Fleet Control

Tη βελτιστοποίηση των διαδικασιών logistics και τον καλύτερο διαχειριστικό έλεγχο των οχημάτων (συντήρηση οχημάτων, κατανάλωση καυσίμων) προσφέρει η εφαρμογή «Vodafone IoT Fleet Control», όπως αναφέρει, σε συνέντευξη στο metaforespress.gr, o διευθύνων σύμβουλος της Zelitron και διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων της Vodafone Ελλάδας, Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος.

Ο έλεγχος της κίνησης, οι δυνατότητες βέλτιστης δρομολόγησης, ο έλεγχος συμπεριφοράς του οδηγού και η πληροφόρηση, σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου, μπορούν να αποφέρουνμείωση κόστους 20%, επισημαίνει ο κ. Θεοδωρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η υπηρεσία Vodafone Fleet Control είναι αρκετά ανταγωνιστική, καθώς σε πολλές περιπτώσεις παρέχεται από την Vodafone η δυνατότητα επιδότησης στη βασική συσκευή παρακολούθησης του οχήματος.

Συνέντευξη στον Φώτη Φωτεινό 

-Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής «Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων» Vodafone IoT Fleet Control;

-Κατ’ αρχήν θα ήθελα να αναφέρω ότι η υπηρεσία Vodafone IoT Fleet control είναι μέρος ενός συνόλου υπηρεσιών της Vodafone, κάτω από την επωνυμία IoT control. H Vodafone είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά του Internet of Things, παρέχοντας υψηλής ποιότητας καινοτόμες υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, η Vodafone έχει επενδύσει στην σύσταση μιας εξειδικευμένης θυγατρικής εταιρίας, της Zelitron για την ανάπτυξη και υποστήριξη των υπηρεσιών IoT, οι οποίες παρέχονται με υψηλά επίπεδα ποιότητας, ακόμα και στο εξωτερικό, μέσω των εταιρειών του ομίλου Vodafone.

Άρα θα έλεγα ότι ένα βασικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας Vodafone IoT Fleet control είναι ότι η υπηρεσία αναπτύσσεται και υποστηρίζεται από μια εξειδικευμένη και αξιόπιστη εταιρία του ομίλου Vodafone και όχι από κάποιο εξωτερικό συνεργάτη, όπως συνήθως συμβαίνει με τον ανταγωνισμό και κατά επέκταση η Vodafone έχει την συνολική ευθύνη για την ποιότητα της υπηρεσίας.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της υπηρεσίας Vodafone Fleet Control είναι:

-Εύκολη διαχείριση με γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, μέσω ενός webbrowser και ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet, αλλά και μέσω κινητού τηλεφώνου ή ταμπλετ, επιλέγοντας την εφαρμογή Vodafone IoT Fleet Control για iOS και Android.

-Βέλτιστη ταχύτητα απεικόνισης χαρτών.

-Χάρτες υψηλής ευκρίνειας και γρήγορης απόκρισης, με δυνατότητες παρουσίασης περιουσιακών στοιχείων, χιλιάδων σημείων ενδιαφέροντος (POI), analytics, αναζήτηση και αναπαραγωγή διαδρομής.

-Γρήγορη εμφάνιση οχημάτων και σημείων ενδιαφέροντος (POI ) στους χάρτες.

-Απεικόνιση κυκλοφοριακής ροής στον χάρτη (Ελλάδα & εξωτερικό).

-Υψηλή πιστότητα στην αναπαράσταση της κίνησης των οχημάτων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

-Υποστήριξη πολλαπλών εξωτερικών αισθητήρων (on/off, θερμοκρασίας, tags αναγνώρισης οδηγών, αισθητήρες παρακολούθησης στάθμης καυσίμων, κλπ).

-Εύκολη διαχείριση για χρήστες, οχήματα και οδηγούς.

Μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τα οφέλη από την υιοθέτηση εφαρμογών IoT, καθώς η υιοθέτηση αυτών των λύσεων θωρακίζουν τις επιχειρήσεις, μέσα από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του εξορθολογισμού των δαπανών.

-Αναλυτικές αναφορές με κριτήρια, όπως όχημα, ημερομηνία, ώρα, οδηγός, ταχύτητα, χιλιόμετρα,  παραβίαση ωραρίων  εργασίας, αισθητήρων παρακολούθησης καυσίμων κλπ. παρέχονται σε εκτυπώσιμη μορφή, αρχείο εξαγωγής excel, csv και σαν bridge με σύστημα ERP.

-Υποστήριξη ειδοποιήσεων (alerts) συσκευών από το όχημα προς το Web Portal ή και την mobile εφαρμογή).

-Δυνατότητα μη παρεμβατικής διασύνδεσης, αλλά επαγωγικής διασύνδεσης με το CAN BUS του οχήματος, με σκοπό την συλλογή όλων των διαθέσιμων μέσω CAN BUS και σημαντικών δεδομένων και μετατροπή αυτών σε πολύτιμες πληροφορίες κατανάλωσης καυσίμου, στην πλατφόρμα της υπηρεσίας.

-Υποστήριξη Geofence.

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης στόλου οχημάτων, την οποία συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε και να εξελίσσουμε διαρκώς, εμπλουτίζοντας την με νέες δυνατότητες.

-Πως επιτυγχάνει μείωση λειτουργικού κόστους και συνάμα, αύξηση της παραγωγικότητας μιας επιχείρησης του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών;

-Οι επιχειρήσεις στον κλάδο των μεταφορών αναζητούν πάντα τρόπους για την καλύτερη αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων και επομένως την μείωση των λειτουργικών τους εξόδων.

Η Vodafone με την υπηρεσία Vodafone IoT Fleet Control παρέχει μία ολοκληρωμένη υπηρεσία, με την οποία η επιχείρηση μπορεί να έχει πλήρη έλεγχο της κίνησης, θέσης και κατάστασης των οχημάτων της (επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, αυτοκινούμενα ή ρυμουλκούμενα ψυγεία, δίκυκλα), υποστηρίζοντας έτσι την βελτιστοποίηση των διαδικασιών της (logistics) και τον καλύτερο διαχειριστικό έλεγχο των οχημάτων της (συντήρηση οχημάτων, κατανάλωση καυσίμων).

Γνωρίζοντας καθημερινά την κατάσταση των οχημάτων της επιχείρησης μας μπορούμε να αποτρέψουμε άσκοπα δρομολόγια, να προστατεύσουμε το εμπόρευμα μας, αλλά ταυτόχρονα να παρέχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση στον πελάτη μας, με ενημέρωση για την παράδοση των εμπορευμάτων.

Τα κόστη καυσίμου αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού λειτουργικού κόστους του στόλου μίας επιχείρησης. Συνεπώς, ο έλεγχος της κίνησης, οι δυνατότητες βέλτιστης δρομολόγησης, ο έλεγχος συμπεριφοράς του οδηγού και η πληροφόρηση, σχετικά με την κατανάλωση  καυσίμου μπορεί να αποφέρει μείωση του κόστους  της τάξης του 20%.

-Πόσο κοστίζει και πόσες εταιρείες την έχουν χρησιμοποιήσει; Γενικότερα, διαβλέπετε ευρύτερη διάδοση τέτοιων εφαρμογών; 

-Η υπηρεσία Vodafone Fleet Control είναι αρκετά ανταγωνιστική, καθώς σε πολλές περιπτώσεις παρέχεται από την Vodafone η δυνατότητα επιδότησης στη βασική συσκευή παρακολούθηση του οχήματος.

Την υπηρεσία Vodafone Fleet Control έχουν εμπιστευτεί οι μεγαλύτερες εταιρίες στους κλάδους μεταφορών, τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων, τουρισμού κ.α., καθώς μικρότερες επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου.

Μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τα οφέλη από την υιοθέτηση εφαρμογών IoT, καθώς η υιοθέτηση αυτών των λύσεων θωρακίζουν τις επιχειρήσεις, μέσα από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του εξορθολογισμού των δαπανών.

-Είναι εύκολη στη διαχείρισή της; Απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία;

-Δεν χρειάζεται εξειδικευμένη τεχνογνωσία για την χρήση της υπηρεσίας, παρά μόνο μια βασική εξοικείωση του χρήστη της εφαρμογής με την χρήση Η/Υ και internet.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εμπειρία του χρήστη κατά τον σχεδιασμό, γι’ αυτό και η εφαρμογή Vodafone Fleet Control έχει αναπτυχθεί με ειδικές τεχνικές και εργαλεία που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο