ΑρχικήLOGISTICSΝέες ημερομηνίες εξετάσεων και παράταση ισχύος των πιστοποιητικών ελεγκτών ΚΤΕΟ ADR – ATP

Νέες ημερομηνίες εξετάσεων και παράταση ισχύος των πιστοποιητικών ελεγκτών ΚΤΕΟ ADR – ATP

Μετατίθενται εκ νέου οι προγραμματισμένες εξετάσεις ελεγκτών ΚΤΕΟ ADR/ATP, περιόδου Μαρτίου και Ιουνίου 2020, καθώς αίρονται σταδιακά τα έκτακτα μέτρα πρόληψης της διασποράς του Covid-19 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι νέες ημερομηνίες εξετάσεων καθορίζονται ως εξής:

Τόπος Νέες Ημερομηνίες Εξέτασης
Θεσσαλονίκη Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

 

Αθήνα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

 

Λόγω της μετάθεσης των ημερομηνιών εξέτασης και για τη διευκόλυνση λειτουργίας των Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, παρατείνεται έως την 30η Ιουλίου 2020 η ισχύς των πιστοποιητικών ελεγκτών ΚΤΕΟ ADR/ATP, τα οποία έχουν λήξει ή θα λήξουν στο διάστημα από 1η Δεκεμβρίου 2019 (ημ/νία προηγούμενης εξέτασης) έως 30 Ιουλίου 2020.

Τι ισχύει για ελέγχους οχημάτων ADR κατόπιν επαναλειτουργίας των ΚΤΕΟ

Σε αντίστοιχη εγκύκλιο, τονίζεται ότι «η παράταση ισχύος διάρκειας 70 ημερών των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου, η οποία αποφασίστηκε με την (γ) σχετική, ισχύει όμοια και για τα πιστοποιητικά έγκρισης οχημάτων ADR.

Τα φύλλα δοκιμών των οποίων η ισχύς λήγει μεταξύ 1.3.2020 και 1.8.2020, παραμένουν σε ισχύ μέχρι τις 30.8.20, είτε αυτά αφορούν σε οχήματα που εκτελούν εθνικές και διεθνείς μεταφορές είτε αφορούν ανάριθμα αυτοκίνητα εισαγωγής εξωτερικού.

Μετά την επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ, εάν κατά τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο και την ετήσια τεχνική επιθεώρηση που λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το μέρος 9 της Συμφωνίας ADR, προσέλθει στο ΚΤΕΟ όχημα με φύλλο δοκιμών το οποίο έληξε στο παραπάνω αναφερόμενο διάστημα και δεν ανανεώθηκε κατόπιν επιθεώρησης σε φορέα ελέγχου ADR, στο πιστοποιητικό έγκρισης ADR το οποίο εκδίδεται, τίθεται ως ημερομηνία λήξης ισχύος η 30.8.2020.

Εφόσον το όχημα προσέλθει σε φορέα ελέγχου για επιθεώρηση, η νέα περίοδος ισχύος του εκδιδόμενου φύλλου δοκιμών (σύμφωνα με το 6.8, 6.9 ή 6.10 της ADR) θα αρχίζει από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο προηγούμενο (ληγμένο) φύλλο δοκιμών και όχι την ημερομηνία που θα διενεργηθεί ο έλεγχος. Ομοίως ισχύει και για το πιστοποιητικό έγκρισης ADR».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο