ΑρχικήLOGISTICSΟ Ν. Παπαθανάσης υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για τη βιομηχανία και το εμπόριο

Ο Ν. Παπαθανάσης υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για τη βιομηχανία και το εμπόριο

Ο Νίκος Παπαθανάσης αναλαμβάνει υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και εμπορίου, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να διαχειριστεί είναι η αναμόρφωση των βιομηχανικών περιοχών και πάρκων και η εύρυθμη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Ο κ. Παπαθανάσης είναι από το 2016 γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική. Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο το 1984 στην Αεροναυπηγική εταιρεία DeHavilland (νυν Bombardier) στο Τορόντο.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.

Εργάστηκε για 24 έτη σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, καθώς και εισηγμένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ανέλαβε διοικητικά καθήκοντα σε εταιρείες αστικών συγκοινωνιών δημοσίου ενδιαφέροντος ως διευθύνων σύμβουλος της «ΗΣΑΠ ΑΕ» και ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ».

Από το 2008 έως το 2010 ήταν εκλεγμένος πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο