ΑρχικήLOGISTICSΣύσταση Ομάδας Εργασίας, για να καταστεί υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση ως το 2020

Σύσταση Ομάδας Εργασίας, για να καταστεί υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση ως το 2020

Σε υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2020, στοχεύουν το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Για το λόγο αυτό, θα συσταθεί Ομάδα Εργασίας με συμμετοχή και εκπροσώπων των οικονομικών και κλαδικών φορέων, η οποία θα προσδιορίσει τις απαιτούμενες δράσεις και ενέργειες και τις αναγκαίες υποδομές για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και τήρησης βιβλίων σε ένα σημαντικό ποσοστό των επιχειρήσεων από 1ης Ιανουαρίου 2019.

Όπως τονίζει, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλει στην καλύτερη στόχευση των φορολογικών ελέγχων με σημαντική συμβολή στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στον περιορισμό των φαινομένων έκδοσης πλαστών ή εικονικών τιμολογίων, αλλά και θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους με την εξοικονόμηση πόρων, την αυτοματοποίηση των ακολουθούμενων διαδικασιών και τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους.

Το θέμα είχε συζητηθεί σε σύσκεψη, στις 23 Απριλίου, στην οποία συμμετείχαν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Πέτρος Τριάρχης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, καθώς και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, υπηρεσιακοί παράγοντες Διευθύνσεων της ΑΑΔΕ και άλλων εμπλεκόμενων υπουργείων.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση του εκσυγχρονισμού της ηλεκτρονικής τιμολόγησης σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων, ενώ οι φορείς, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, κατέθεσαν τις προτάσεις τους και συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της υλοποίησης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της ηλεκτρονικής τήρησης των βιβλίων και στοιχείων.

 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο