ΑρχικήLOGISTICSΤο ενεργειακό κόστος αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% των λειτουργικών εξόδων των βιομηχανιών ψύχους

Το ενεργειακό κόστος αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% των λειτουργικών εξόδων των βιομηχανιών ψύχους

Την 2η Πανελλήνια Έρευνα για τα Ψυχόμενα Logistics, σύμφωνα με την οποία το κόστος ενέργειας αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 60% στα λειτουργικά έξοδα των βιομηχανιών, παρουσίασε σε τοποθέτησή του στο συνέδριο «Εξοικονόμηση Ενέργειας, Βιομηχανία-Ανταγωνιστικότητα», ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (ΕΕΒΨ) Δ. Γρηγορόπουλος.

Το εν λόγω συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με τη συμμετοχή των υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Οικονομίας & Ανάπτυξης, την επιστημονική συνεργασία του ΚΑΠΕ και βασική θεματική τη μείωση της ενεργειακής έντασης και τη διασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας στη βιομηχανία, στις εξαγωγές, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην επιχειρηματικότητα συνολικότερα με αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου που παρέχει σήμερα η πολιτεία, αλλά και η ιδιωτική αγορά.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσαν τις πρώτες δυο εξειδικευμένες δράσεις του ΕΣΠΑ για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση των ΑΠΕ στις επιχειρήσεις προκηρύσσονται, εντός Μαρτίου, με μέση επιχορήγηση της τάξης του 50%.

Οι εν λόγω επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας που θα πρέπει να γίνουν από την ελληνική βιομηχανία εκτιμώνται σε δεκάδες δισ. ευρώ, ενώ το ΥΠΕΝ και οι τράπεζες προετοιμάζουν συνδυασμένα χρηματοδοτικά εργαλεία με αξιοποίηση και άλλων πηγών.

Τέλος, οι επιχειρηματικοί φορείς ζήτησαν από την πολιτεία να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο