ΑρχικήLOGISTICSΥπέρ της ψηφιοποίησης των συνοδευτικών εγγράφων μεταφοράς ο υφ. Μεταφορών

Υπέρ της ψηφιοποίησης των συνοδευτικών εγγράφων μεταφοράς ο υφ. Μεταφορών

Στην υπουργική σύνοδο της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη (UNECE) συμμετείχε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης. Η εν λόγω υπουργική σύνοδος έλαβε χώρα στην Γενεύη στις 21 Φεβρουαρίου και εξετάστηκαν ζητήματα χερσαίων μεταφορών.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μαυραγάνης εξέφρασε της υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη της μερικής αυτοματοποιημένης οδήγησης, συμπεριλαμβάνοντας όμως υπόψιν, όπως ανέφερε, τους νομικούς, κοινωνικούς, τεχνολογικούς και ενεργειακούς περιορισμούς που εγείρονται.

Ακόμη, ο υφυπουργός τάχτηκε υπέρ της ψηφιοποίησης των συνοδευτικών εγγράφων μεταφοράς (έγγραφα, τα οποία υποχρεούνται να φέρουν τα οχήματα χερσαίων μεταφορών).

Προς αυτήν την κατεύθυνση ανέφερε ότι η Ελλάδα επεξεργάζεται την πιθανότητα πιλοτικής εφαρμογής της ηλεκτρονικής φορτωτικής (e- CRM), υπό την προϋπόθεση της προστασίας των ανταλλασσόμενων δεδομένων.

Ακόμη, σημείωσε την ανάγκη να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να προμηθευτούν οι μεταφορείς τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ πρότεινε στις χώρες -μέλη της UNECE την επέκταση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής φορτωτικής και στα εμπορευματοκιβώτια.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο