ΑρχικήMMMΓια την ασφάλεια επιβατών, εγκαταστάσεων και εργαζομένων η βιντεοεπιτήρηση στο μετρό, τονίζει ο Ιω. Κεφαλογιάννης

Για την ασφάλεια επιβατών, εγκαταστάσεων και εργαζομένων η βιντεοεπιτήρηση στο μετρό, τονίζει ο Ιω. Κεφαλογιάννης

«Τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης στις εγκαταστάσεις του μετρό προορίζονται αποκλειστικά για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, των εγκαταστάσεων και βεβαίως των εργαζομένων της εταιρείας», επεσήμανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως είπε, τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης έχουν εγκατασταθεί και είναι σε λειτουργία από την κατασκευή του έργου του μετρό της Αθήνας, ενώ η λειτουργία του κλειστού κυκλώματος καμερών λειτουργεί νομίμως και έχει γνωστοποιηθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

«Η ΣΤΑΣΥ, ως υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, έχει ήδη λάβει τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διαχείριση των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, εξασφαλίζοντας την ασφαλή πρόσβαση από εξουσιοδοτημένο προσωπικό, με αρμοδιότητες και συγκεκριμένα καθήκοντα, τα οποία έχουν περιγραφεί στο περίγραμμα της θέσης εργασίας τους και μάλιστα τηρείται μία αυστηρή διαδικασία διαχείρισης του υλικού», κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο