ΑρχικήMMMΑρκετοί υπουργοί προμηθεύτηκαν, στη ΔΕΘ, την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα του ΟΑΣΑ

Αρκετοί υπουργοί προμηθεύτηκαν, στη ΔΕΘ, την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα του ΟΑΣΑ

Αρκετοί υπουργοί προμηθεύτηκαν την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα του ΟΑΣΑ (προσωποποιημένη ATH.ENA Card) στο περίπτερο του οργανισμού στην 82η ΔΕΘ.

Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία περιηγήθηκε στο περίπτερο του οργανισμού από τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Επίσης, το περίπτερο του ΟΑΣΑ επισκέφθηκαν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης

Υπενθυμίζεται ότι παρέχεται – πλέον – η δυνατότητα έκδοσης προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας (προσωποποιημένη ATH.ENA Card), σε σταθμούς του μετρό και ειδικότερα, στους σταθμούς Σύνταγμα, Αγ. Μαρίνα, Δ. Πλακεντίας, Ελληνικό και Ανθούπολη (σταδιακά θα εμπλουτίζονται).

H προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, η οποία απευθύνεται στους συστηματικούς χρήστες των ΜΜΜ, αντικαθιστά, μεταξύ άλλων, τις μηνιαίες υφιστάμενες χάρτινες κάρτες.

Για την έκδοσή της, ο επιβάτης οφείλει να προσκομίσει επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον αριθμό ΑΜΚΑ και την αστυνομική του ταυτότητα, εισάγοντας οχταψήφιο κωδικό.

Διατίθενται ήδη το πολλαπλό «έξυπνο» εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) και η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα (απρόσωπη ATH.ENA Card)

Στη διάθεση του επιβατικού κοινού βρίσκονται ήδη το πολλαπλό «έξυπνο» εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) και η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα (απρόσωπη ATH.ENA Card). Οι δυο ανωτέρω τύποι εισιτηρίων/καρτών απευθύνονται κυρίως στους μεμονωμένους χρήστες των ΜΜΜ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

Στo πολλαπλό «έξυπνο» εισιτήριο και στην απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα, ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί προϊόντα, όπως:

Το πακέτο των 10 + 1 εισιτηρίων (το 1 εισιτήριο είναι δωρεάν), το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ, το πενθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ, το τουριστικό εισιτήριο των 3 ημερών για όλα τα μέσα (περιλαμβάνει 1 διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο) των 22 ευρώ, τα εισιτήρια προς το αεροδρόμιο, κτλ.

Η διάθεση του πολλαπλού «έξυπνου» εισιτηρίου και της απρόσωπης «έξυπνης» κάρτας γίνεται, προς το παρόν, με εισιτήρια αξίας άνω των 4,5 ευρώ.

Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα αποθηκεύει και χρηματική αξία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Από πού προκύπτει ότι είναι δυνατή η έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών από τους Σταθμούς Μετρό που αναφέρατε; Η πλειοψηφία των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένεται να διατεθούν οι πρώτες προσωποποιημένες κάρτες, ενώ ταυτόχρονα η ιστοσελίδα http://www.athenacard.gr παραμένει εκτός λειτουργίας…

    17 Σεπτεμβρίου, 2017
  • Για όσους δεν γνωρίζουν, η έκδοση προσωποποιημένων καρτών έχει ξεκινήσει στο Σύνταγμα, στην Ανθούπολη, στο Ελληνικό, στην Αγ. Μαρίνα και στην Δουκ. Πλακεντίας.

    Ρώτησα στο εκδοτήριο στο Σύνταγμα και μου είπαν ότι βγάζουν. Το εκδοτήριο διέθετε και τον παραπάνω εικονιζόμενο εξοπλισμό για έκδοση καρτών.

    24 Σεπτεμβρίου, 2017

Αφήστε ένα σχόλιο