ΑρχικήMMMΔιευκρινίσεις προέδρου της Αττικό Μετρό για την εκκίνηση των εργασιών της γραμμής 4 του Μετρό

Διευκρινίσεις προέδρου της Αττικό Μετρό για την εκκίνηση των εργασιών της γραμμής 4 του Μετρό

Διευκρινίσεις για την εκκίνηση των εργασιών της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας έδωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Ταχιάος.

Σε διαδικτυακή ανάρτηση αναφέρει ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του έτους, αναφερόμενος στις πρόδρομες εργασίες.

Αντίστοιχα και σύμφωνα με την επικεφαλής εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή της γραμμής, οι κύριες εργασίες θα ξεκινήσουν το 2022.

Η διευκρίνιση του προέδρου της Αττικό Μετρό

Την Πέμπτη το πρωί, καλεσμένος της ΕΡΤ-1 επιβεβαίωσα το ρεπορτάζ ότι, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, ξεκινούν οι εργασίες που αφορούν την κατασκευή της Γραμμής 4 και πως οι Αθηναίοι θα δουν μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, νέα εργοτάξια στην πόλη.

Λίγες ώρες αργότερα, στα ειδησεογραφικά sites διάβαζα κάτι διαφορετικό, ότι στις αρχές του 2022 θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες του μετρό.

Θέλω να ξεκαθαρίσω την πραγματικότητα:

Η διοίκηση μίας των εταιριών της κοινοπραξίας που έχει ανακηρυχθεί ως προσωρινός ανάδοχος του κυρίως έργου της κατασκευής, έδωσε συνέντευξη τύπου για εταιρικούς σκοπούς και στον χρόνο εκείνο, εκτίμησε ότι τοποθετείται η εγκατάσταση των δικών της εργοταξίων, εφόσον όλα προχωρήσουν -δεν διαφαίνεται κάτι άλλο- κατ’ ευχήν.

Δεν υπάρχει καμία ανακρίβεια ένθεν κακείθεν. Αναφερθήκαμε σε δύο διαφορετικά χρονικά ορόσημα:

Για την πόλη, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως, αφού στις 29 Μαρτίου αναμένουμε να ολοκληρώσουμε την υπογραφή μιας άλλης σύμβασης, αυτής των προδρόμων εργασιών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του έργου.

Έτσι στα πρώτα εργοτάξια, την ανάπτυξη των οποίων θα δουν οι Αθηναίοι, θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές τομές, οι σωστικές ανασκαφές και οι μετατοπίσεις των δικτύων, ώστε όλοι οι χώροι στους οποίους θα δημιουργηθούν φρέατα και σταθμοί του μετρό, να αποδοθούν «ελεύθεροι βαρών» στον κυρίως κατασκευαστή, στον προγραμματισμένο χρόνο.

Πολύ πριν το καλοκαίρι λοιπόν και όχι το 2022, όπως κακώς μεταφέρθηκε, η έναρξη των έργων της Γραμμής 4.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο