ΑρχικήMMMΟ Καναδάς στηρίζει τα ΜΜΜ. Επενδύσεις 11,8 δισ. δολ.

Ο Καναδάς στηρίζει τα ΜΜΜ. Επενδύσεις 11,8 δισ. δολ.

Σημαντικές επενδύσεις στα ΜΜΜ αποφάσισε η κυβέρνηση του Καναδά. Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau ανακοίνωσε δαπάνες 11,8 δις δολαρίων ΗΠΑ σε έργα δημόσιων μεταφορών τα επόμενα οκτώ χρόνια.

«Χρειαζόμαστε αποτελεσματικά και σύγχρονα συστήματα δημόσιας συγκοινωνίας που κάνουν τις κοινότητές μας πιο συνδεδεμένες», δήλωσε ο Trudeau.

«Ενώ αυτές οι επενδύσεις είναι καλές για την οικονομία και είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψή μας από αυτήν την παγκόσμια κρίση, μας βοηθούν επίσης να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους», συμπλήρωσε.

Η νέα χρηματοδότηση προορίζεται να αντιμετωπίσει την πίεση που δέχτηκαν οι δημοτικοί και περιφερειακοί προϋπολογισμοί, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από τα χαμηλά έσοδα που οφείλονται στη μείωση της επιβατικής κίνησης, λόγω της πανδημίας, καθώς και από την αύξηση των δαπανών σε άλλους τομείς, λόγω της κρίσης.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες δεσμεύσεις για την υποδομή, η χρηματοδότηση δεν θα κατανέμεται μεταξύ επαρχιών, αλλά θα αποτελεί μέρος ενός συγκεντρωτικού «δοχείου», στο οποίο θα υπάρχει πρόσβαση, όποτε ένα έργο είναι έτοιμο, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης έργων σε ολόκληρη τη χώρα ανεξάρτητα από τους επαρχιακούς προϋπολογισμούς μεταφορών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο