ΑρχικήMMMΡυθμιστικό πλαίσιο, πρόστιμα και spots για τα ηλεκτρικά πατίνια ετοιμάζει ο δήμος Θεσ/νίκης

Ρυθμιστικό πλαίσιο, πρόστιμα και spots για τα ηλεκτρικά πατίνια ετοιμάζει ο δήμος Θεσ/νίκης

Τη θέσπιση κανόνων λειτουργίας, ασφάλειας και καλής χρήσης των ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών πατινιών και την επιβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου στις εταιρείες που τα εκμεταλλεύονται ετοιμάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FΜ”, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου, Μιχάλης Κούπκας, τόνισε «τα πατίνια ήρθαν στην πόλη, αλλά μαζί τους δεν ήρθε το σχετικό πλαίσιο λειτουργίας και ασφάλειας. Ήρθαν να βοηθήσουν την κινητικότητα, όμως καταλήγουν να είναι εμπόδια καθώς βρίσκονται παρατημένα σε διάφορα σημεία».

Όπως είπε, πολλές υπηρεσίες του δήμου -μεταξύ των οποίων η Βιώσιμη Κινητικότητα και η Δημοτική Αστυνομία- συνεργάζονται για τον σχεδιασμό του νέου πλαισίου κανόνων λειτουργίας και ασφάλειας των ηλεκτρικών πατινιών.

Στις άμεσες κινήσεις είναι η δημιουργία προκαθορισμένων χώρων (spots) στη Θεσσαλονίκη, όπου θα είναι σταθμευμένα τα μικροοχήματα και από τα συγκεκριμένα σημεία θα τα ενοικιάζουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους.

«Σε περίπτωση που συνεχιστεί η “αταξία» στην πόλη”, συμπλήρωσε, «θα επιβάλλονται πρόστιμα».

Ο κ. Κούπκας αναφέρθηκε ακόμη στην επιβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου στις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα πατίνια.

Όπως είπε, «οι εταιρείες καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο σε εμπορικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Από τον δήμο υπάρχει κανονιστική, όπου για το κάθε τετραγωνικό μέτρο πληρώνονται τέλη κατάληψης δημόσιου χώρου, είτε πρόκειται για τραπεζοκάθισμα είτε για σταντ είτε για γλάστρα. Αυτό όμως, σήμερα, δεν ισχύει για τις εταιρείες που ενοικιάζουν τα μικροοχήματα».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο