ΑρχικήMMMΤο ΣΕΛΜΑ καταγγέλλει μη αξιοκρατικές προαγωγές και προκηρύξεις στη ΣΤΑΣΥ

Το ΣΕΛΜΑ καταγγέλλει μη αξιοκρατικές προαγωγές και προκηρύξεις στη ΣΤΑΣΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών κατήγγειλε φαινόμενα προαγωγών και προκηρύξεων θέσεων της ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ), οι οποίες – όπως υποστηρίζει -συναντώνται μόνο σε προσωπολατρικά καθεστώτα.  

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ 

Δυστυχώς για πολλοστή φορά γινόμαστε αποδέκτες πρακτικών, από την μεριά της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και της διοίκησης της εταιρίας, που ουδεμία σχέση έχουν με τις έννοιες της αξιοκρατίας και της δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα εξελίσσεται μια προσπάθεια δημιουργίας σύστασης υπηρεσίας, με αρμοδιότητες που εκτελούνται ήδη από υφιστάμενο προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ και το χειρότερο εξ αυτών με προκήρυξη της εν λόγω θέσης, με τυπικές προϋποθέσεις κάλυψης που θεωρούνται τουλάχιστον φωτογραφικές και προκλητικές.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία, καθώς και τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να σταματήσει να παίζει με την νοημοσύνη μας και να μην επαναφέρει ως θέμα στο ΔΣ της εταιρίας προκηρύξεις που συναντώνται μόνο σε προσωπολατρικά καθεστώτα.

Δηλώνουμε σε κάθε περίπτωση ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές και θα αντιταχθούμε με κάθε δυνατό τρόπο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων”.

METRONEOSSYRMOS

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο