ΑρχικήMMMΧωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, στις 31 Μαΐου, έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, στις 31 Μαΐου, έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν, αύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τη στάση εργασίας πραγματοποιούν το ΣΕΛΜΑ, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ και το Συνδικάτο Σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την «προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο την πώλησή της».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Η προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο το ξεπούλημά της σε τιμή ευκαιρίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τα Σωματεία Εργαζομένων έχουμε καταγγείλει, κατ’ επανάληψη, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στη πλήρη απαξίωση.

Εδώ και καιρό κάναμε, γι’ αυτά τα θέματα, προειδοποιητικές κινητοποιήσεις και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου. Ωστόσο, συναντήσαμε πλήρη άρνηση και αδιαφορία για την επίλυσή των τεράστιων προβλημάτων των εργαζόμενων, καθώς κυβέρνηση και Υπερταμείο ενδιαφέρονται μόνο για την «ευημερία των αριθμών», θυσιάζοντας τις λαϊκές Σταθερές Συγκοινωνίες.

Μέχρι εδώ! Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των Σταθερών Συγκοινωνιών και να σταματήσει η απαξίωσή τους.

Γι’ αυτό, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, με προειδοποιητική στάση εργασίας Παρασκευή  31 Μαΐου 2019 από έναρξη της βάρδιας  έως  8:00 πμ και από 22:00 έως  λήξη της βάρδιας.

Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, αγωνιζόμαστε για δημόσιες σταθερές συγκοινωνίες. Όχι στη μείωση του συγκοινωνιακού έργου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο