Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Η ανακοίνωση του ΣΕΟΦΑΕ για ατύχημα μισθωτού οδηγού ΦΔΧ στο λιμάνι του Ικονίου

    16 Ιουνίου, 2026
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Στην Αθήνα διεξήχθη η 61η Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Φορέων Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

    16 Ιουνίου, 2026
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Τέμπη: Απορρίφθηκαν οι δηλώσεις παράστασης Δικηγορικών Συλλόγων και μηχανοδηγών

    16 Ιουνίου, 2026
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    Η Skoda ξεκινά την παραγωγή του νέου Epiq στην Ισπανία

    16 Ιουνίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Πάτησαν «γκάζι» (19,4%) οι πωλήσεις νέων φορτηγών στο 5μηνο, στο -12,2% τα λεωφορεία

    16 Ιουνίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Μαθητές ναυτιλιακών επαγγελματικών λυκείων εκπαιδεύονται ως «Πρεσβευτές του Ωκεανού» για τη γαλάζια οικονομία

    16 Ιουνίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Η ανακοίνωση του ΣΕΟΦΑΕ για ατύχημα μισθωτού οδηγού ΦΔΧ στο λιμάνι του Ικονίου

    16 Ιουνίου, 2026
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Στην Αθήνα διεξήχθη η 61η Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Φορέων Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

    16 Ιουνίου, 2026
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Τέμπη: Απορρίφθηκαν οι δηλώσεις παράστασης Δικηγορικών Συλλόγων και μηχανοδηγών

    16 Ιουνίου, 2026
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    Η Skoda ξεκινά την παραγωγή του νέου Epiq στην Ισπανία

    16 Ιουνίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Πάτησαν «γκάζι» (19,4%) οι πωλήσεις νέων φορτηγών στο 5μηνο, στο -12,2% τα λεωφορεία

    16 Ιουνίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Μαθητές ναυτιλιακών επαγγελματικών λυκείων εκπαιδεύονται ως «Πρεσβευτές του Ωκεανού» για τη γαλάζια οικονομία

    16 Ιουνίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

ΠΟΕΙΑΤΑ: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα του κλάδου, προειδοποιεί για «θερμό καλοκαίρι»

vvegiazi by vvegiazi
25 Μαΐου, 2026
στο MMM
2
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), εκφράζοντας την έντονη δυσφορία της για τις κυβερνητικές πολιτικές που -όπως υποστηρίζει- επιβαρύνουν τον κλάδο των ταξί.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Στην επιστολή, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για διαρκή οικονομική και θεσμική πίεση προς τους επαγγελματίες οδηγούς, επισημαίνοντας ότι το αυξημένο λειτουργικό κόστος, οι τιμές των καυσίμων και η ακρίβεια έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για τον κλάδο. Παράλληλα, ζητά αναπροσαρμογή του κομίστρου, υποστηρίζοντας ότι το ισχύον τιμολόγιο δεν ανταποκρίνεται πλέον στα σημερινά δεδομένα της αγοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση, με την ΠΟΕΙΑΤΑ να αναφέρει ότι έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις χωρίς επαρκείς υποδομές, επιδοτήσεις και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής.

Παράλληλα, εκφράζει αντιρρήσεις για τις προβλέψεις που αφορούν την απαίτηση ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης, σημειώνοντας ότι επηρεάζονται επαγγελματίες ακόμη και για παλαιότερες πλημμεληματικές υποθέσεις.

Στην επιστολή ασκείται κριτική στις ρυθμίσεις που αφορούν τα ΕΙΧ με οδηγό και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες μεταφοράς, με την Ομοσπονδία να υποστηρίζει ότι δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των ταξί.

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΙΑΤΑ ζητά:

• Άμεση επανεξέταση των ρυθμίσεων που επιβαρύνουν δυσανάλογα τον κλάδο.

• Αναπροσαρμογή του τιμολογίου με βάση το πραγματικό κόστος λειτουργίας.

• Σαφές και εφαρμόσιμο πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση, με επιδότηση και υποδομές.

• Πλήρη έλεγχο του αθέμιτου ανταγωνισμού από πλατφόρμες και Ε.Ι.Χ.

• Θεσμικό διάλογο με τους εκπροσώπους του κλάδου πριν από κάθε νέα απόφαση.

Τέλος, προειδοποιεί για ένα «θερμό καλοκαίρι αντιδράσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επόμενη ημέρα των μεταφορών στη χώρα».

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ΠΟΕΙΑΤΑΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙΤΑΧΙΤΑΞΙ

Σχετικά Άρθρασχετικά

MMM

Παρατείνεται η κυκλοφορία παλαιών ταξί μέχρι να «ανοίξει» το πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση

26 Μαΐου, 2026
MMM

Τις απογευματινές ώρες (17:00 – 18:00) κορυφώνεται η ζήτηση για ride-hailing στην ελληνική αγορά

6 Μαΐου, 2026
MMM

Δεν θα εισπράττουν δώρο Πάσχα οι οδηγοί ταξί

9 Απριλίου, 2026
MMM

Ως τις 16 Απριλίου η ψηφιοποίηση των ειδικών αδειών ΕΔΧ οχημάτων

3 Απριλίου, 2026
MMM

Υπερψηφίστηκε το ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών. Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει

23 Μαρτίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Έρχεται η Ψηφιακή Κάρτα Καυσίμων για πρατήρια, ΜΜΜ, ταξί. Τι θα ισχύσει για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

23 Μαρτίου, 2026
Επόμενο άρθρο

Κ. Κυρανάκης: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αναμόρφωση των συγκοινωνιών των τελευταίων δεκαετιών

Σχόλια 2

  1. Χαρης says:
    3 εβδομάδες ago

    Δια χειρός κυβέρνησης η Ελλάδα θα αποκτήσει τον γηραιότερο και πιο μολυσματικό στόλο ταξί στην Ευρώπη. Εύγε Κυρανακη

    Απάντηση
  2. ΚΔ says:
    3 εβδομάδες ago

    Η υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση στα ταξί: ένα μέτρο που πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο από ό,τι υπόσχεται
    Η κυβέρνηση παρουσίασε την υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση ως βήμα προόδου για τον κλάδο των ταξί. Στην πράξη, τα αποτελέσματα είναι διαμετρικά αντίθετα από τους στόχους που τέθηκαν, και ο κύριος λόγος είναι απλός: η ίδια η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη να εφαρμόσει αυτό που νομοθέτησε.
    Πριν από το μέτρο, υπήρχε φυσική ροή αντικαταστάσεων. Εκατοντάδες οχήματα αντικαθίσταντο κάθε χρόνο, είτε με τελείως καινούργια, είτε με νεότερα μεταχειρισμένα σύγχρονων προδιαγραφών. Μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας, οι ταξινομήσεις κατέρρευσαν σε δύο έως τρεις τον μήνα. Κανείς δεν αγοράζει. Κανείς δεν αντικαθιστά. Ο στόλος γερνάει αντί να ανανεώνεται.
    Ο αναπληρωτής υπουργός είχε δεσμευτεί ότι η υποχρεωτικότητα θα συνοδευτεί από νέο πρόγραμμα επιδότησης είκοσι χιλιάδων ευρώ ανά ηλεκτρικό ταξί, μέσω του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου, με προϋπολογισμό εξήντα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ. Η επανεκκίνηση του προγράμματος είχε ανακοινωθεί «για τις αρχές του 2026». Βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου. Η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει. Κανένα νέο πρόγραμμα δεν έχει προκηρυχθεί. Οι επαγγελματίες περιμένουν και η αγορά παραμένει σε πλήρη ακινησία.
    Εν τω μεταξύ, η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι μέχρι να ενεργοποιηθεί η επιδότηση, δεν υφίσταται πρακτική υποχρέωση αντικατάστασης. Δηλαδή ο επαγγελματίας καλείται απλώς να κρατήσει το υφιστάμενο, φθαρμένο όχημά του. Αυτό σημαίνει ότι η «πράσινη πολιτική» δεν οδήγησε σε εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Οδήγησε στην παράταση ζωής πετρελαιοκίνητων δεκαπενταετίας και άνω, δηλαδή ακριβώς εκείνων που ρυπαίνουν περισσότερο.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρο το προηγούμενο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», σε τρία και πλέον χρόνια λειτουργίας, κατάφερε να επιδοτήσει μόλις 158 ηλεκτρικά ταξί σε όλη την Ελλάδα. Αν αυτή είναι η ταχύτητα εφαρμογής, ο στόχος δεν φαίνεται να είναι η ηλεκτροκίνηση. Φαίνεται μάλλον να είναι η διατήρηση του γηραιότερου στόλου ταξί στην Ευρώπη.
    Παράλληλα, οι έμποροι αυτοκινήτων που συμμορφώθηκαν με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, εισήγαγαν ηλεκτρικά οχήματα και επένδυσαν σε απόθεμα, βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι: δεσμευμένο κεφάλαιο, μηδενική κίνηση, οχήματα που χάνουν αξία με κάθε μήνα που περνά. Αυτοί που έπραξαν αυτό που τους ζητήθηκε, τιμωρούνται για την ανετοιμότητα εκείνων που τους το ζήτησαν.
    Με το ισχύον πλαίσιο, ένας επαγγελματίας δεν μπορεί καν να αντικαταστήσει το παλαιό πετρελαιοκίνητο ταξί του με ένα νεότερο, καθαρότερο υβριδικό. Η μοναδική επιλογή είναι ηλεκτρικό, το οποίο όμως δεν μπορεί να αγοράσει χωρίς επιδότηση που δεν υπάρχει. Μπλοκάρεται έτσι όχι μόνο η πλήρης μετάβαση, αλλά και κάθε ενδιάμεσο βήμα βελτίωσης. Ο εχθρός του καλού έγινε το τέλειο.
    Αν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά πράσινη μετάβαση και όχι απλώς ευχάριστες ανακοινώσεις, οφείλει πρώτα απ’ όλα να φτιάξει ένα βιώσιμο δίκτυο φόρτισης
    Αυτή τη στιγμή η πυκνότητα δημοσίων σημείων φόρτισης παραμένει στα 0,4 σημεία ανά 100 χιλιόμετρα, μία από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αξιοποίηση των υφιστάμενων ιστών φωτισμού για εγκατάσταση φορτιστών χαμηλής ισχύος μπορεί να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο σημείων φόρτισης μέσα στις γειτονιές, χωρίς σημαντικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο.
    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία ubitricity (θυγατρική της Shell) έχει εγκαταστήσει πάνω από 14.400 φορτιστές σε ιστούς φωτισμού και bollards σε περισσότερους από 30 δήμους. Μόνο στο Λονδίνο λειτουργούν σχεδόν 12.800 τέτοια σημεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: στο Tower Hamlets εγκαταστάθηκαν 2.000 φορτιστές σε ιστούς φωτισμού μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, με κάθε εγκατάσταση να διαρκεί μόλις 30 λεπτά. Το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη έχουν υιοθετήσει αντίστοιχες πρακτικές, με θεαματικά αποτελέσματα στην αύξηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων σε περιοχές υψηλής πυκνότητας. Η εφαρμογή αυτού του μοντέλου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει άμεσα την καθημερινότητα των οδηγών.
    Μια επιπλέον λύση θα μπορούσε να είναι η θέσπιση ειδικού πλαισίου και επιδότησης για την εγκατάσταση ιδιωτικών φορτιστών επί του πεζοδρομίου έξω από την κατοικία του ιδιοκτήτη (curbside charging). Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Λονδίνο.
    Η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η επιδότηση πρέπει να προηγείται της υποχρέωσης, όχι να την ακολουθεί με μήνες καθυστέρηση. Μέχρι να ολοκληρωθεί ένα βιώσιμο δίκτυο φόρτισης χρειάζεται μεταβατική περίοδος που να επιτρέπει και υβριδικά οχήματα ως ενδιάμεσο βήμα. Και πάνω απ’ όλα, το χρονοδιάγραμμα πρέπει να βασίζεται στην πραγματική ωριμότητα της αγοράς, όχι σε ημερομηνίες που εξυπηρετούν επικοινωνιακούς σκοπούς. Διαφορετικά, το μόνο που θα πετύχει η λεγόμενη «πράσινη πολιτική» είναι αυτό που ήδη πετυχαίνει: περισσότερα γερασμένα οχήματα στους δρόμους, μια αγορά σε παράλυση, και έναν στόλο ταξί που αντί να εκσυγχρονίζεται, οδεύει προς ρεκόρ παλαιότητας.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Στις 22 Ιουνίου η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας

11 Ιουνίου, 2026

Κ. Κυρανάκης: Το καλοκαίρι έρχονται 2 από τα νέα τρένα της Hellenic Train, δρομολόγια από Σεπτέμβριο. Στα 25 τρένα η συνολική προμήθεια (προστέθηκαν άλλα 2)

12 Ιουνίου, 2026

Παραιτήθηκε ο Ιορδάνης Καρατζάς από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΥΠΑ

10 Ιουνίου, 2026

Μετατίθεται για τέλη Σεπτεμβρίου η πλήρης ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Λευκάδας με Άκτιο και Δυτικό Άξονα

16 Ιουνίου, 2026

Καθορίστηκαν τα δίκτυα αστικών και υπεραστικών οδικών μεταφορών στη Θεσσαλία

12 Ιουνίου, 2026

Εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΥΠΑ για το 2026, ενίσχυση εσόδων από τα τέλη Eurocontrol

10 Ιουνίου, 2026

Ενίσχυση προσωπικού και αλλαγές στο οργανόγραμμα ζητούν οι Σύλλογοι Πτυχιούχων Οικονομικών Υπαλλήλων και Διοικητικών της ΥΠΑ

9 Ιουνίου, 2026

Προκαταβολή έως 15 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ για την καθολική ταχυδρομική υπηρεσία του 2026. Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

16 Ιουνίου, 2026

Οι Σιδηρόδρομοι Ελλάδος έδωσαν «πράσινο φως» για τη διέλευση αμαξοστοιχίας στο τμήμα Ασπρόχωμα – Καλαμάτα

7

ΠΟΕΙΑΤΑ: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα του κλάδου, προειδοποιεί για «θερμό καλοκαίρι»

2

Κ. Κυρανάκης: Το καλοκαίρι έρχονται 2 από τα νέα τρένα της Hellenic Train, δρομολόγια από Σεπτέμβριο. Στα 25 τρένα η συνολική προμήθεια (προστέθηκαν άλλα 2)

2

Τι αλλάζει στην εκμίσθωση ΕΙΧ με οδηγό μέσω προκράτησης στη νησιωτική Ελλάδα

1

Οι Ρουμάνοι της GFR Hellas εξετάζουν είσοδο στις σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές

1

Υποστελέχωση στις υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων καταγγέλλει ο Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών AFISΟ

1

Οι Σιδηρόδρομοι Ελλάδος (ΟΣΕ) παρουσίασαν το νέο τους λογότυπο

1

Προσωρινές τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, τραμ στις 7 Ιουνίου

1

Η ανακοίνωση του ΣΕΟΦΑΕ για ατύχημα μισθωτού οδηγού ΦΔΧ στο λιμάνι του Ικονίου

16 Ιουνίου, 2026

Στην Αθήνα διεξήχθη η 61η Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Φορέων Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

16 Ιουνίου, 2026

Τέμπη: Απορρίφθηκαν οι δηλώσεις παράστασης Δικηγορικών Συλλόγων και μηχανοδηγών

16 Ιουνίου, 2026

Η Skoda ξεκινά την παραγωγή του νέου Epiq στην Ισπανία

16 Ιουνίου, 2026

Πάτησαν «γκάζι» (19,4%) οι πωλήσεις νέων φορτηγών στο 5μηνο, στο -12,2% τα λεωφορεία

16 Ιουνίου, 2026

Μαθητές ναυτιλιακών επαγγελματικών λυκείων εκπαιδεύονται ως «Πρεσβευτές του Ωκεανού» για τη γαλάζια οικονομία

16 Ιουνίου, 2026

Απ. Τζιτζικώστας: Πρώτη συμφωνία – ορόσημο για τα δικαιώματα επιβατών αερομεταφορών στην ΕΕ εδώ και δυο δεκαετίες

16 Ιουνίου, 2026

Άκρως επιτυχημένο το μοντέλο των οδικών παραχωρήσεων

16 Ιουνίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.