ΑρχικήMMMUber και Cabify προχωρούν σε αναστολή των υπηρεσιών τους στη Βαρκελώνη

Uber και Cabify προχωρούν σε αναστολή των υπηρεσιών τους στη Βαρκελώνη

Αναστέλλουν τις υπηρεσίες τους στη Βαρκελώνη οι εταιρείες μίσθωσης οχημάτων μέσω κινητού Uber και Cabify, ως απάντηση στην απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στη λειτουργία τους.

Η περιφερειακή καταλανική κυβέρνηση έκρινε τα οχήματα που προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες να μπορούν να παραλαμβάνουν επιβάτες μόνο ύστερα από 15 λεπτά από τη στιγμή όπου έγινε η σχετική κράτηση.

«Οι νέοι περιορισμοί που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση της Καταλονίας δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε την UberX, ενώ παράλληλα αξιολογούμε το μέλλον μας στη Βαρκελώνη» ανακοίνωσε η Uber.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανταγωνίστριά της Cabify, η οποία τόνισε «Λυπούμαστε που οι αρχές ενέδωσαν στα αιτήματα του κλάδου των ταξί, εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών».

Ανέφερε ακόμη ότι οι νέες ρυθμίσεις, που τέθηκαν σε εφαρμογή έχουν ως συγκεκριμένο στόχο την «άμεση εκδίωξη της εφαρμογής Cabify» από τη Βαρκελώνη και την περιοχή της Καταλονίας.

Υπενθυμίζεται ότι, εδώ και μερικές εβδομάδες, εκατοντάδες οδηγοί ταξί της Βαρκελώνης βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των εταιρειών που παρέχουν online υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, καθώς όπως υποστήριζαν βίωναν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο