ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΈναντι 78,5 εκατ., η Minoan πούλησε το 48,5% της HSW στην Attica. Αγοραπωλησία και 2 πλοίων

Έναντι 78,5 εκατ., η Minoan πούλησε το 48,5% της HSW στην Attica. Αγοραπωλησία και 2 πλοίων

Στον πλήρη έλεγχο της Attica (BlueStar, Superfast) περνά η Hellenic Seaways, καθώς η Minoan Lines ήρθε σε συμφωνία, τόσο για την πώληση του 48,5% που κατείχε στην εταιρεία, όσο και στην αγορά 2 πλοίων από την Attica και την HSW.

Έτσι, η Attica, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο της HSW αποκτά κυρίαρχη θέση στο Αιγαίο και από την άλλη πλευρά, η Minoan επιπλέον ρευστότητα και στόλο.

Ειδικότερα, η εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. του ομίλου Γκριμάλντι ανακοίνωσε ότι σήμερα, 26/10/2017, υπεγράφη καταρχήν συμφωνία – πλαίσιο με την εταιρεία  ATTICA Ανώνυμος  Εταιρία Συμμετοχών, προκειμένου να προχωρήσει στη διάθεση του συνόλου των μετοχών, που κατέχει σήμερα, στην εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. (HSW), καθώς και στην αγορά 2 πλοίων.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω συμφωνία – πλαίσιο περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιμέρους και αλληλεξαρτώμενες (en bloc) συναλλαγές, οι οποίες είναι:

-Πώληση από τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. στην ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών των 37.667.504 μετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε., οι οποίες αντιπροσωπεύουν σήμερα ποσοστό 48,53% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου της, έναντι τιμήματος € 78.500.000.

Αγορά του πλοίου “SUPERFAST XII” από εταιρεία του Ομίλου Grimaldi, κύριο μέτοχο των Μινωικών Γραμμών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 100% θυγατρική της ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών, έναντι συνολικού τιμήματος € 74.500.000.

Αγορά από τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. του ταχύπλοου πλοίου “HIGHSPEED 7” από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος € 25.000.000.

Η υλοποίηση της συμφωνίας  τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων.

Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν, μόλις πραγματοποιηθεί η απόκτηση ελέγχου της εταιρείας HSW από την ATTICA Ανώνυμος  Εταιρία Συμμετοχών, για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, λόγω άλλης συναλλαγής και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης.

Οι Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. εκτιμούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία, αλλά και θα συνδράμει μακροπρόθεσμα στον εξορθολογισμό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισμού στον κλάδο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο