ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΑισθητή βελτίωση οικονομικών μεγεθών πέτυχε ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης στο α’ 6μηνο

Αισθητή βελτίωση οικονομικών μεγεθών πέτυχε ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης στο α’ 6μηνο

Θετικό ήταν το α’ εξάμηνο του έτους για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, με τη διοίκηση να σημειώνει ότι κατεγράφη αύξηση εσόδων και μείωση εξόδων.

Ειδικότερα, «οι περισσότεροι λογαριασμοί δαπανών εκτελούνται με μία αισθητή μείωση από την πρόβλεψη εκτέλεσης του προϋπολογισμού αγγίζοντας το 22%.

Αντίθετα, οι λογαριασμοί που αφορούν τα έσοδα έχουν μια σημαντική θετική απόκλιση, η οποία ανέρχεται στο 31% (χωρίς την συμμετοχή των εσόδων από την συνεργασία με τις εταιρείες κατασκευής του TAP).

Η παραπάνω αποτύπωση των οικονομικών δεικτών της Α.Ε. προέκυψε ως αποτέλεσμα της χρηστής διοίκησης, αλλά και μιας στοχευμένης στρατηγικής συνεργασίας με το στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού και τους συναλλασσόμενους πελάτες.

Κατόπιν της οικονομικής εξυγίανσης, στο νέο προϋπολογισμό αναμένεται αύξηση εισροής εσόδων από τις σχεδιαζόμενες δράσεις (TAP, αύξηση εμπορικών φορτίων, νέες δραστηριότητες, κ.ά.), με συνέπεια να πετύχουμε απρόσκοπτα την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας».

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης ΑΕ αποτελεί εταιρεία, στην οποία το Δημόσιο έχει εκχωρήσει, με σύμβαση παραχώρησης, την αρμοδιότητα για την διοίκηση και την λειτουργία του λιμένος, αλλά και την εκμετάλλευση όλων των χώρων και εγκαταστάσεων που περιλαμβάνονται στη Χερσαία και Θαλάσσια Ζώνη. Στην παραπάνω αρμοδιότητα συμπεριλαμβάνεται, από το 2010, ο λιμένας της Καμαριώτισσας και το αλιευτικό καταφύγιο των Θερμών της Σαμοθράκης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο