ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΑκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια λογίζονται στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια λογίζονται στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Σημαντικό μέτρο ενίσχυσης των νησιωτών εμπεριέχεται στην εγκύκλιο που υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υπουργική απόφαση που αναφέρεται στον καθορισμό των κατηγοριών δαπανών που υπολογίζονται, στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν, με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, οι πολίτες για το φορολογικό έτος 2017, εμπεριέχει και τις δαπάνες των μεταφορικών εισιτηρίων.

Από την συγκεκριμένη ρύθμιση ευνοούνται, ιδιαίτερα, οι νησιώτες, αφού η δαπάνη για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια ήταν ένα πάγιο και ανελαστικό έξοδο, ώστε να ικανοποιηθούν οι βασικές τους ανάγκες και το οποίο επιβάρυνε κατά πολύ τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Επιπλέον, το μέτρο επεκτείνεται και για τα νησιά εκείνα που έχουν πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, και δεν πρόκειται για τουριστικούς τόπους (έτσι όπως περιγράφονται στα ΠΔ 899/76 και 664/77, “Περί ανακηρύξεως περιοχών της Χώρας ως τουριστικών τόπων”).

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και πάλι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά τους εισιτήρια για να φτάσουν το αφορολόγητο, με τη διαφορά ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικής πληρωμής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο