ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΑποσύρεται από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια το πλοίο «Άρτεμις» για να διεξάγει το Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη. Ερώτηση στη Βουλή

Αποσύρεται από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια το πλοίο «Άρτεμις» για να διεξάγει το Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη. Ερώτηση στη Βουλή

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, με θέμα τα ακτοπλοϊκά ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Με αφορμή το έκτακτο πρόβλημα, το οποίο προέκυψε στην εξυπηρέτηση της γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης και προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα, προγραμματίστηκε η προσωρινή αποδρομολόγηση του πλοίου Άρτεμις της HSW από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Όπως ανέφερε ο κ. Φόρτωμας, η περικοπή δρομολογίων στον τουριστικότερο νομό της χώρας, τις Κυκλάδες, κι ενώ η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες.

Επιπλέον, περιορίζεται η διασύνδεση των νησιών με την πρωτεύουσα του νομού, την Σύρο, ενώ σχεδόν αποκόπτεται η σύνδεση της μεγάλης πλειοψηφίας του νησιωτικού μας συμπλέγματος με τις Δυτικές Κυκλάδες.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Φόρτωμας, μέσω του ερωτήματος που κατέθεσε, ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη ενημέρωση ως προς τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών, χωρίς να περικοπούν δρομολόγια της ενδοκυκλαδικής γραμμής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο