ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΔιασφάλιση των θέσεων εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι της Saos Ferries

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι της Saos Ferries

Την αγωνία τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, μετά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να κηρυχθεί έκπτωτη η σύμβασης της Saos Ferries για την εξυπηρέτηση της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, καθώς και τη μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης της εν λόγω εταιρείας, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη οι εργαζόμενοι (πληρώματα και διοικητικό προσωπικό) του ναυτιλιακού ομίλου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην επιστολή, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους αποτελεί προσπάθεια ευαισθητοποίησης των αρμόδιων φορέων, των εκπροσώπων της εταιρείας και της κοινής γνώμης, αναφέρεται ότι «μέσα στην εταιρεία αυτή και μέσα στο πλοίο “ΣΑΟΣ ΙΙ” έχουμε συνδέσει τις τύχες των οικογενειών μας, με την εξέλιξη του νησιού της Σαμοθράκης.

Οι περισσότεροι από εμάς καταγόμαστε από τη Σαμοθράκη, ζούμε εκεί και στηρίζουμε με κάθε τρόπο το νησί μας. Κατά το παρελθόν και όταν κανένας δεν ενδιαφερόταν για τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη, για την ανάδειξη του νησιού και όταν τα φώτα της δημοσιότητας ήταν μακριά, εμείς καθημερινά παλεύαμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να στηρίξουμε το νησί, τις τοπικές επιχειρήσεις και τα συμφέροντα της εταιρείας».

Αναφορικά με τη διακοπή των δρομολογίων λόγω βλάβης των δύο πλοίων της εταιρείας που εξυπηρετούσαν την εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση, οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως «κατά τις προηγούμενες δύσκολες ημέρες όταν και τα δύο πλοία εμφάνισαν βλάβη, με αγωνία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό

Δουλέψαμε ασταμάτητα είτε για να εξυπηρετήσουμε τους αγανακτισμένους επιβάτες, είτε για να επιδιορθώσουμε τις βλάβες.

Σήμερα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλαμε, προκειμένου να είναι έτοιμα και τα δύο πλοία, πληροφορηθήκαμε ότι το υπουργείο κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία “Άγιος Ευστάθιος ΝΕ”, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει αν θα επαναδρομολογηθεί το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ».

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους χαρακτηρίζουν «άδικη» την εν λόγω απόφαση, «διότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη τόσο των εργαζομένων (πληρώματος και διοικητικού προσωπικού) όσο και της ίδιας της εταιρίας, από τη στιγμή που οι βλάβες αυτές ήταν ένα ατυχές απρόβλεπτο γεγονός».

Υπογραμμίζουν ότι οι εξελίξεις αυτές προκαλούν μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των οικογενειών τους, καθώς και για την εργασία δεκάδων ελευθέρων επαγγελματιών της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης που δραστηριοποιούνται γύρω από τις εν λόγω εταιρείες.

Η επιστολή των εργαζομένων της Saos Ferries καταλήγει με την έκφραση των αιτημάτων τους, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

-Μη υλοποίηση της απόφασης περί δρομολόγησης των πλοίων σε άλλες γραμμές και τη συνέχιση της δρομολόγησής τους στη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

-Τη συνέχιση λειτουργίας των υπολοίπων εταιρειών, ιδίων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Σαμοθράκη και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των υπολοίπων εργαζομένων.

-Την παρέμβαση από τους αρμόδιους και την παροχή εγγύησης ότι δεν θα χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και ότι δεν θα μείνουν στο δρόμο πάνω από 50 οικογένειες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο