ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕγκρίθηκε η αλλαγή καταστατικού του ΟΛΠ, μετατέθηκε η σύμβαση παραχώρησης σε νέα γ.σ.

Εγκρίθηκε η αλλαγή καταστατικού του ΟΛΠ, μετατέθηκε η σύμβαση παραχώρησης σε νέα γ.σ.

Η… επεισοδιακή γενική συνέλευση του ΟΛΠ (λιμενεργάτες επιχείρησαν να μπουν στο χώρο της γενικής συνέλευσης, αλλά εμποδίστηκαν από Αστυνομικούς) ενέκρινε την αλλαγή καταστατικού του οργανισμού.

Ωστόσο, η τροποποίηση της, από 13-02-2002, σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ, όπως και η εκλογή νέου μέλους ή μελών του δ.σ., μετατέθηκαν για την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση του ΟΛΠ

Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου και έλαβε απόφαση για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Θέμα  1: Εγκρίθηκε η κατάργηση των άρθρων 5, 6, 11, 12, 13, 14, 19 και 21 του Καταστατικού της Εταιρείας

Θέμα 2: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, αναδιατύπωση και αναρίθμηση άρθρων 20 και 22 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Θέμα 3: Εγκρίθηκε η προσθήκη στο Καταστατικό της Εταιρείας νέου άρθρου 12 για την Επιτροπή Ελέγχου.

Θέμα  4: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, συγχώνευση σε ενιαίο άρθρο και απλούστευση ρυθμίσεων των άρθρων 15, 16, 17 και 18 του Καταστατικού σχετικά με τη Γενική Συνέλευση.

Θέμα 5: Εγκρίθηκε η τροποποίηση άρθρων 7, 8, 9 και 10 του Καταστατικού της Εταιρείας σχετικά με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Θέμα 6: Εγκρίθηκε η τροποποίηση και αναρίθμηση άρθρου 3 του Καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου και άρθρου 4 του Καταστατικού περί Μετοχών.

Θέμα  7: Εγκρίθηκε η αλλαγή σκοπού, συνακόλουθη τροποποίηση και αναρίθμηση του άρθρου 2 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Θέμα  8: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, διάσπαση και συνακόλουθη μερική αναρίθμηση διατάξεων άρθρου 1 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Θέμα 9: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, σύντμηση, απλούστευση και κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων του Καταστατικού της Εταιρείας.

Επίσης στα πρακτικά της συνεδρίασης καταγράφηκε και η δέσμευση του βασικού μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) ότι ο Δήμος του Πειραιά θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με μία εκ των θέσεων που θα κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό.

Η συζήτηση των θεμάτων 10 και του 11, αναβλήθηκε για την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016  και ώρα 11:00 στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα θέματα είναι τα ακόλουθα:

10.  Παροχή έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης (μεταξύ άλλων και κατά το Άρθρο 23A,    παράγραφος 2 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει) αναφορικά με την τροποποίηση της από 13-02-2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας.

11.  Εκλογή μέλους/ών Διοικητικού Συμβουλίου.

Συνεχίζει τις απεργίες η ΟΜΥΛΕ

Οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους.

Όπως αναφέρουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ, “η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων και παρά τις διαβεβαιώσεις περί αποδοχής των αιτημάτων μας σε επίπεδο πρωθυπουργού, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης της διασφάλισης σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας.

Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στους ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Την ίδια ώρα το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, προχωράει σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, με σκοπό να νομιμοποιήσει τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, όπως και την τροποποίηση του καταστατικού”.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο