ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕνδιαφέρον αμερικανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην ελληνική ναυτιλία

Ενδιαφέρον αμερικανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην ελληνική ναυτιλία

Το ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων για τις αποκρατικοποιήσεις, και ειδικότερα για τα ελληνικά λιμάνια, επανέλαβε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, «οι αμερικανικές επιχειρήσεις ελπίζουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες στις αποκρατικοποιήσεις, όπως για παράδειγμα την αποκρατικοποίηση των λιμανιών, την ενέργεια καθώς και στους τομείς της γνώσης και της τεχνολογίας».

Τόνισε, επίσης, ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα δεν σχετίζονται μόνο με την εγχώρια αγορά, αλλά με το ρόλο της χώρας ως διαύλου για τα Βαλκάνια και ως κόμβου για το εμπόριο, την ενέργεια και τις μεταφορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σημείωσε ότι προγράμματα, όπως αυτό της Eldorado Gold, είναι σημαντικά γιατί θα διευκολύνουν την διαφοροποίηση της οικονομίας πέραν των παραδοσιακών κλάδων του τουρισμού και της ναυτιλίας, αλλά και επειδή η επιτυχία σχεδίων όπως αυτό θα δώσει σήμα στους ξένους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει.

Ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε την χώρα μας έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, δύναμη ειρήνης και σταθερότητας και μοντέλο για καλές σχέσεις γειτονίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο