ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕπαναλειτουργεί η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης

Επαναλειτουργεί η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης

Λειτουργεί ξανά, μετά από τρεις μήνες, η ακτοπλοϊκή γραμμή που ενώνει το λιμάνι της Πάτρας με τη Σάμη στη Κεφαλονιά και την Ιθάκη, με την ανάδοχο εταιρεία Ionian Group, να θέτει καθημερινά στη διάθεση του επιβατικού κοινού το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος», που πρόσφατα ενέταξε στο στόλο της.

Τα δρομολόγια προς την Κεφαλονιά και τη Ιθάκη, είχαν σταματήσει από την 1η Νοεμβρίου 2018 με την ολοκλήρωση της δρομολογιακής περιόδου.

Από τότε, το υπουργείο Ναυτιλίας ξεκίνησε τις διαδικασίες για την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής, προκειμένου να είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ο μοναδικός που κατέθεσε πρόταση ήταν η ζακυνθινή εταιρεία.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη επιδοτείται με 1.848.000 ευρώ και στόχος του υπουργείου είναι η γραμμή να λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι.

Η IONIAN GROUP αποτελεί μια συνέργεια που δημιουργήθηκε με πυρήνα τη Levante Ferries, έχει πραγματοποιήσει εργασίες εκσυγχρονισμού του «Ανδρέας Κάλβος» με επισκευή και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού του και ανακαίνιση σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το σκάφος ναυπηγήθηκε το 1985 και έχει μήκος 98,56 μ. και πλάτος 16,24 μ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο