ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕπανασχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου, μέσω διαλόγου, εξήγγειλε ο Θ. Δρίτσας

Επανασχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου, μέσω διαλόγου, εξήγγειλε ο Θ. Δρίτσας

Την έναρξη διαλόγου, με στόχο τον επανασχεδιασμό και τη βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας, εξήγγειλε, από τα Χανιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα το ακτοπλοϊκό δίκτυο.

«Στον διάλογο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και η τοπική αυτοδιοίκηση και η πρωτοβουλία έχει ωριμάσει», σχολίασε ο κ. Δρίτσας, υπογραμμίζοντας τη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό δίκτυο και θα παρεμβαίνει, όποτε κρίνεται αναγκαίο, κάτι που τώρα κάνει το υπουργείο σε πολλές περιπτώσεις.

Όπως ανέφερε, για την καλύτερη οργάνωση του διαλόγου θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Θεοτοκά.

Στα θέματα που θα εξετασθούν στον διάλογο ο υπουργός περιέλαβε αυτά των αγόνων γραμμών και του κόστους, των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και το θέμα του μεταφορικού ισοδυνάμου, εφόσον βέβαια βρούμε, όπως είπε, ποιος θα αναλάβει το κόστος

Επίσης, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, κανένας ορίζοντας γενικών ιδιωτικοποιήσεων στα λιμάνια, πέρα από τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο