ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗ Πειραιώς αποεπενδύει από την HSW. Στο «σφυρί» το 40,4%, πιθανή ελληνο – ιταλική «σύρραξη»

Η Πειραιώς αποεπενδύει από την HSW. Στο «σφυρί» το 40,4%, πιθανή ελληνο – ιταλική «σύρραξη»

H Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι… ακτοπλοϊκή εταιρεία. Με αυτό το σκεπτικό και αφού το «μαγαζί νοικοκυρεύτηκε» (σ.σ. HSW), το πιστωτικό ίδρυμα αποφάσισε να προχωρήσει την πώληση του 40,4%, που κατέχει στην ακτοπλοϊκή.

Η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού διενεργείται από το χρηματοοικονομικό σύμβουλο της Πειραιώς, που είναι η εταιρεία Lazard.

Μάλιστα, ο σύμβουλος έχει ήδη αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ενώ η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, σύμφωνα με το ρεαλιστικό σενάριο, τοποθετείται εντός του Οκτωβρίου.

Ως προς τους ενδιαφερόμενους, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η πρόθεση των Μινωϊκών Γραμμών (διαθέτει το 48% στη Hellenic Seaways) για την εξαγορά του υπόλοιπου μεριδίου, που θα διατεθεί μέσω του διαγωνισμού.

Εκτός από το μερίδιο της Πειραιώς που ανέρχεται σε 40,4%, μέτοχοι επίσης είναι η ΑΝΕΚ με 2,6%, η ΕΤΑΝΑΠ (Γ.Σ. Βαρδινογιάννης) με 1,05%, μέτοχοι που εκπροσωπούνται από τη διοίκηση Αγαπητού, ενώ περίπου 8% ανήκει σε άλλους μικρομετόχους.

Πάντως, εάν η Minoan αποκτήσει τη HSW, τότε θα πρόκειται για «ελληνο – ιταλική ναυμαχία» σε Αδριατική και Αιγαίο, με τις Attica κι ΑΝΕΚ να ανταγωνίζονται τις Minoan – HSW.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο