ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΘ. Βενιάμης, ΕΕΕ: Για την ανεργία των Ελλήνων ναυτών φταίνε οι συνδικαλιστές

Θ. Βενιάμης, ΕΕΕ: Για την ανεργία των Ελλήνων ναυτών φταίνε οι συνδικαλιστές

Στα αιτήματα των συνδικαλιστών απέδωσε την απουσία των Ελλήνων ναυτών από τα ελληνόκτητα πλοία, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89».

«Η ελληνόκτητη ποντοπόρος ναυτιλία δεν έχει Έλληνες ναύτες», τόνισε ο κ. Βενιάμης, ασκώντας δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνη Νταλακογεώργο.

«Μετά τη δεκαετία του 80’και τα συνεχή συνδικαλιστικά αιτήματα, το μισθολογικό κόστος δεν είναι ανταγωνιστικό», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, επαναλαμβάνοντας ότι η απώλεια της ανταγωνιστικότητας συνιστά απόρροια των αιτημάτων ορισμένων συνδικαλιστών.

«Η ΠΝΟ εκπροσωπεί και τη Διεθνή Ένωση Ναυτικών και ξέρει ποια μισθολόγια επικρατούν. Αυτά τα πληρώματα έχουν ένα μισθολόγιο, μια σύμβαση. Ο ναυτόπαις είναι περίπου στα 700 – 800 δολάρια και ο ναύτης στα 1.800 ευρώ», ανέφερε.

«Αυτό που πρέπει να ρωτήσετε είναι, γιατί κάποιοι σαν τον κ. Νταλακογεώργο, θέλουν και μπλοκάρουν, στο όνομα συνδικαλιστικών αιτημάτων, το δικαίωμα των νέων παιδιών να φύγουν από τις καφετέριες και το αδιέξοδο», κατέληξε ο κ. Βενιάμης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕ ζητά την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας (ΙΤF) και στους Έλληνες ναυτικούς, αλλά οι ναυτεργατικές ενώσεις αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι θα επιφέρει αξιοσημείωτες μειώσεις μισθών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο