ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΚάλεσμα Δ. Παπαδημητρίου στον Αυστραλό πρέσβη για επενδύσεις στις θαλάσσιες μεταφορές

Κάλεσμα Δ. Παπαδημητρίου στον Αυστραλό πρέσβη για επενδύσεις στις θαλάσσιες μεταφορές

Με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζον Γκρίφιν, συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσιάζοντας τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα μας για ξένες επενδύσεις, μεταξύ άλλων, στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις της χώρας μας με την Αυστραλία και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του ο δεσμός αυτός να ενισχυθεί περαιτέρω μέσω νέων εμπορικών συμφωνιών.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας παρουσίασε στον κ. Γκρίφιν τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα για ξένες επενδύσεις στους τομείς του θεματικού τουρισμού, της τεχνολογίας, των τροφίμων, της ενέργειας, των θαλάσσιων μεταφορών και της αγοράς ακινήτων.

Έδωσε επίσης έμφαση στο εξαιρετικά καταρτισμένο ελληνικό εργατικό δυναμικό, καθώς και στις διευκολύνσεις που παρέχονται πλέον με τη νέα νομοθεσία για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Τόνισε, τέλος, την ανάγκη προώθησης των ελληνικών εξαγωγών με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυσή τους στην αυστραλιανή αγορά.

Από πλευράς του, ο κ. Γκρίφιν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες που προσφέρονται πλέον για επενδύσεις και επεσήμανε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο