ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΚινήσεις για τη σύνδεση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τοπικούς επιχειρηματίες

Κινήσεις για τη σύνδεση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τοπικούς επιχειρηματίες

Η ανεύρεση νέων διαδρόμων διακίνησης των προϊόντων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, τέθηκε επί τάπητος κατά την πρόσφατη συνάντηση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και των μελών του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Βορείου Έβρου.

Με βασικό στόχο την σύνδεση και στήριξη του λιμένα με την ντόπια επιχειρηματικότητα –ένα μεγάλο μέρος της οποίας δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα– και με την προοπτική της μείωσης του κόστους μεταφοράς των προϊόντων από την ακριτική Ελλάδα στα κέντρα διανομής και πώλησης – ένα κρίσιμο κόστος στην παραγωγική αλυσίδα,  συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης θα «χρησιμοποιηθεί» από τους τοπικούς παραγωγούς , βιοτέχνες και επιχειρηματίες στην εξεύρεση νέων διαδρόμων διακίνησης που καθιστούν ελκυστικότερα και ανταγωνιστικότερα τα προϊόντα της περιοχής, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.

Εντοπίσθηκε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία είναι δυνατόν να υλοποιηθεί με την διάθεση από τον Οργανισμό αποθηκευτικών χώρων, χώρων για την ολοκλήρωση των προϊόντων, την διατήρηση σε ψυκτικούς θαλάμους μέσα στον εμπορικό λιμένα (για κατεψυγμένα οπωροκηπευτικά) και τη διακίνησή τους στα κεντρικά σημεία με οικονομικότερους τρόπους.

Τεράστια συμβολή στην κατεύθυνση αυτή –όπως κατατέθηκε με σχετική επιστολή του– μπορεί να έχει ο Ο.Κ.Α.Α. (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι επαφές του Οργανισμού Λιμένος με συλλογικότητες της Θράκης θα συνεχισθούν στο αμέσως χρονικό διάστημα και σε νέα συνάντηση θα καταρτισθεί ένα σχέδιο δράσης για την υλοποίηση ενός προγράμματος που εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής και στην αύξηση της  ζήτησης, παραγωγής και διάθεσης των τοπικών προϊόντων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο