ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΜερίδιο αγοράς 20% στο Πάρος – Νάξος – Σαντορίνη προσδοκά η ΗSW. Δρομολόγια με το «Νήσος Σάμος»

Μερίδιο αγοράς 20% στο Πάρος – Νάξος – Σαντορίνη προσδοκά η ΗSW. Δρομολόγια με το «Νήσος Σάμος»

Μερίδιο αγοράς 20% στο δρομολόγιο Πάρος – Νάξος – Σαντορίνη προσδοκά η ΗSW, η οποία ανακοίνωσε τη δρομολόγηση του «Νήσος Σάμος».

Από τις 31 Μαρτίου 2017, το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στα ανωτέρω τρία νησιά με το «Νήσος Σάμος», το οποίο θα καταστεί το μεγαλύτερο πλοίο της γραμμής, με μεταφορική ικανότητα 2.210 επιβάτες και 750 οχήματα.

To «Νήσος Σάμος» θα αναχωρεί 4 φορές την εβδομάδα, στις 16.30, από την Πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά, με τελικό προορισμό το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης στις 01.20 ξημερώματα της επόμενης ημέρας.

Από 16 Ιουνίου, το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά στις 23.55, με άφιξη στην Σαντορίνη στις 08.55.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Αγαπητός το νέο δρομολόγιο είναι προσαρμοσμένο στις τουριστικές ανάγκες των νησιών, καθώς οι επισκέπτες θα αναχωρούν το βράδυ από τον Πειραιά και θα αφικνούνται, σταδιακά, στα νησιά την επόμενη ημέρα το πρωί.

Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Αγαπητό, η ακτοπλοϊκή κίνηση στις Κυκλάδες φτάνει ετησίως τα 5 εκατ., εκ των οποίων 1,8 εκατ. στη γραμμή Πάρος – Νάξος – Σαντορίνη.

Γενικότερα, ο δ.σ. της HSW σχολίασε ότι η όποια άνοδος της κίνησης θα προέλθει από τους ξένους τουρίστες και όχι από τους Έλληνες, σημειώνοντας ότι η συνολική επιβατική κίνηση, σε όλο τον κλάδο, έχει μειωθεί 37%, σε σχέση με το 2009.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο