ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΜε αστερίσκους, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά του ΟΛΠ από την Cosco

Με αστερίσκους, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά του ΟΛΠ από την Cosco

Με αστερίσκους, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά του ΟΛΠ από την Cosco. H Ολομέλεια της Επιτροπής,στη σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε την έγκριση, υπό  όρους, την πώληση του ΟΛΠ στην κινεζική εταιρεία.

Οι όροι είναι οι ακόλουθοι:

1. Να άρει η COSCO HK τους όρους αποκλειστικότητας και να απέχει στο μέλλον από τη σύναψη ή επιβολή όρων αποκλειστικότητας στην αγορά παροχής υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης εγχώριου φορτίου εμπορευματοκιβωτίων.

2. Να διατηρήσει τα σήμερα ισχύοντα τιμολόγια της ΟΛΠ Α.Ε. για υπηρεσίες φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης εγχώριου φορτίου εμπορευματοκιβωτίων που θα παρασχεθούν στον προβλήτα Ι από την ΟΛΠ Α.Ε. μέχρι την 31.12.2017, με δυνατότητα αναγγελίας τυχόν αυξήσεων και προ του 2ουεξαμήνου 2017.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού συνεκτίμησε τις συνθήκες, αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης της σχετικής αγοράς, τις βελτιώσεις αποτελεσματικότητας, καθώς και τις αναληφθείσες δεσμεύσεις, κατέληξε ότι η συγκέντρωσηδεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές, στις οποίες αφορά.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο