ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠειραιάς και Μομπάσα θα συνάψουν MoU για θέματα ναυτιλίας και θαλάσσιων μεταφορών

Πειραιάς και Μομπάσα θα συνάψουν MoU για θέματα ναυτιλίας και θαλάσσιων μεταφορών

Με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς συναντήθηκε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, ο Πρέσβης της Κένυας, Tom Amolo.

Όπως είναι γνωστό, τα  τελευταία χρόνια υπήρξαν επίσημες επισκέψεις στο λιμάνι του Πειραιά Κενυατικών αποστολών σε υψηλό επίπεδο, ενώ ο ΟΛΠ είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Κενυάτικου Επιμελητηρίου.

Η Κένυα με πληθυσμό άνω των 40 εκατ. κατοίκων, έχει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τις χώρες της Ε.Ε. και η Μομπάσα είναι το κύριο λιμάνι της χώρας, που εξυπηρετεί και πολλές χώρες της αφρικανικής ενδοχώρας.

Ο Πειραιάς η πύλη της Βαλκανικής, της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης και η Μομπάσα ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ανατολικής Αφρικής για τις εισαγωγές και εξαγωγές πρόκειται να συνάψουν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο λιμένων σε θέματα ναυτιλίας και θαλασσίων μεταφορών.

Ο δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ Cpt. Fu δήλωσε ότι η συνεργασία των δυο λιμανιών ανοίγει μια νέα πόρτα για την ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου και την ενίσχυση των ναυτιλιακών συνδέσεων Ελλάδας-Κένυας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο