ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠεραιτέρω αναβάθμιση της παρουσίας του «American P and I Club» στον Πειραιά ζητά ο υπ. Ναυτιλίας

Περαιτέρω αναβάθμιση της παρουσίας του «American P and I Club» στον Πειραιά ζητά ο υπ. Ναυτιλίας

Με το διοικητικό συμβούλιο του «American P and I Club», του μοναδικού οργανισμού ναυτικής αλληλασφάλισης των ΗΠΑ, συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Επίκεντρο της συνάντησης, η ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης της παρουσίας του τελευταίου στον Πειραιά, η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και η έναρξη της διαρκούς πλέον συνεργασίας του οργανισμού με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η εκατονταετής πορεία του «American P and I Club» συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα, γεγονός που αποδεικνύει και η ενεργός παρουσία Ελλήνων εφοπλιστών στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων του οργανισμού στον Πειραιά.

Ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης και μακροπρόθεσμης λιμενικής πολιτικής, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, επεσήμανε τις επενδύσεις στις οποίες έχει προβεί η Cosco στο λιμάνι, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και την ευρύτερη γεωστρατηγική δυναμική της Ελλάδας στην περιοχή.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο