ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠροβληματισμός στη ναυτιλία και το παγκόσμιο εμπόριο: Στο 25% ανεβάζει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα ο Ντ. Τραμπ

Προβληματισμός στη ναυτιλία και το παγκόσμιο εμπόριο: Στο 25% ανεβάζει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα ο Ντ. Τραμπ

Προβληματισμός στη ναυτιλία και το παγκόσμιο εμπόριο: Στο 25% ανεβάζει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να εντείνει τις πιέσεις στην Κίνα, με την οποία βρίσκεται σε εμπορικές διαπραγματεύσεις, ανακοινώνοντας ότι, την επόμενη Παρασκευή, θα αυξήσεις τους δασμούς στο 25% σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα, ενώ θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς και σε άλλα εισαγόμενα είδη, συνολικής αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Επί 10 μήνες, η Κίνα πληρώνει δασμούς στις ΗΠΑ ύψους 25% σε είδη υψηλής τεχνολογίας αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και (δασμούς) 10% σε άλλα είδη αξίας 200 δισεκ. δολαρίων”, υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter.


“Το 10%, θα ανέβει στο 25% την Παρασκευή. Άλλα προϊόντα, αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μας στέλνει η Κίνα, παραμένουν αδασμολόγητα, αλλά σύντομα θα δασμολογηθούν, με 25%”, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ έκρινε ότι οι δασμοί αυτοί “είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τα θαυμάσια οικονομικά αποτελέσματά” στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε εκνευρισμένος από την πορεία που έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο, σχολιάζοντας ότι “συνεχίζονται, αλλά υπερβολικά αργά, καθώς (οι Κινέζοι) προσπαθούν να επαναδιαπραγματευτούν” και έκλεισε το μήνυμά του με τη λέξη “Όχι!”.

Εάν ισχύσουν τα ανωτέρω, εκτιμάται ότι θα επιφέρουν συνέπειες στον όγκο των μεταφερόμενων προϊόντων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα, επηρεάζοντας τις ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο