ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτελέχη του ΟΛΠ και της Cosco παραβρέθηκαν στο Μαϊάμι, με στόχο την προσέλκυση εταιρειών κρουαζιέρας

Στελέχη του ΟΛΠ και της Cosco παραβρέθηκαν στο Μαϊάμι, με στόχο την προσέλκυση εταιρειών κρουαζιέρας

Στελέχη του ΟΛΠ και της Cosco παραβρέθηκαν στη διεθνή έκθεση Seatrade στο Μαϊάμι, με στόχο την προσέλκυση εταιρειών κρουαζιέρας.

Επιμέλεια: Μαρίνα Δημητρίου

ΟΛΠ και Cosco δίνουν μεγάλη σημασία στον τομέα της κρουαζιέρας και, γι’ αυτό το λόγο, στελέχη των δυο εταιρειών παρουσίασαν τα αναπτυξιακά σχέδια του λιμένα Πειραιά σε εταιρείες, όπως Carnival, Royal Caribbean, MSC και Princess Cruises.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στα έργα αναβάθμισης των υποδομών κρουαζιέρας, στις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις των Emirates, Air China και Scoot και γενικότερα, στην ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου ως προορισμού κρουαζιέρας.

Όπως ήταν φυσικό, αναδείχτηκε η ασφάλεια της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, αλλά και η συνδεσιμότητα του Πειραιά με άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Οι επιδόσεις του ΟΛΠ στην κρουαζιέρα

Στον τομέα της κρουαζιέρας, το 2016, καταγράφηκε σημαντική αύξηση του διακινηθέντος επιβατικού έργου, τόσο για τους επιβάτες home, όσο και για τους επιβάτες transit.

Το συνολικό διακινηθέν επιβατικό έργο αυξήθηκε κατά περίπου 12%, σε σχέση με το 2015, από 980.149 σε 1.094.135 επιβάτες, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 24% (από 284.241 σε 352.663 επιβάτες) του αριθμού των επιβατών κρουαζιέρας που χρησιμοποίησαν τον Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας ή τελικού προορισμού, αλλά και σε μικρότερο βαθμό, λόγω της αύξησης των διερχόμενων επιβατών (τράνζιτ) κρουαζιέρας κατά 7% (από 695.908 σε 741.472 επιβάτες).

Αν και ο αριθμός των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων παρέμεινε σχεδόν σταθερός, εμφανίζοντας οριακή αύξηση από 621 προσεγγίσεις το 2015, σε 625 προσεγγίσεις το 2016, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 12,9 εκατ., έναντι 11,9 εκατ. το 2015.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο