ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτον “πάγο” οι συζητήσεις Maersk-Dong Energy για συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους σε πετρέλαιο και αέριο

Στον “πάγο” οι συζητήσεις Maersk-Dong Energy για συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους σε πετρέλαιο και αέριο

“Πάγωσαν” οι συζητήσεις, για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ανάμεσα στο ναυτιλιακό κολοσσό AP Moller-Maersk και την ενεργειακή DONG Energy, καθώς οι δύο δανέζικες εταιρείες δεν μπορούν να τα βρουν στην τιμή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η παύση των συνομιλιών που στόχο είχαν να δημιουργήσουν μια κοινή εταιρεία αξίας άνω των 10 δισ. δολ., ίσως οδηγήσει και σε άλλες προσφορές για τις δραστηριότητες της DONG Energy, η οποία αποχωρεί από τις δραστηριότητες ορυκτών καυσίμων για να επικεντρωθεί στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Ήδη, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, αρκετά ιδιωτικά επενδυτικά funds, συμπεριλαμβανομένου του EIG Global Energy Partners, έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη δανέζικη ενεργειακή.

Να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες ανάμεσα σε Maersk και Dong ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και αποτελούν τη δεύτερη κατά σειρά προσπάθεια των δύο εταιρειών για συγχώνευση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο