ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤην υιοθέτηση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου του IMO, για τη περίοδο 2018-2023, υποστηρίζει η Ελλάδα

Την υιοθέτηση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου του IMO, για τη περίοδο 2018-2023, υποστηρίζει η Ελλάδα

Διμερής συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής με τον Γ.Γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) KiTack Lim, στο Λονδίνο, στο περιθώριο της 30ης συνόδου της Συνέλευσης του Οργανισμού.

Οι δύο πλευρές τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία του θεσμικού ρόλου του ΙΜΟ για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στη διεθνή ναυτιλία και ο κ. Κουρουμπλής επιβεβαίωσε την αμέριστη υποστήριξη και προσήλωση της χώρας στους στόχους και το έργο του ΙΜΟ, προκειμένου διασφαλισθούν δίκαιοι όροι λειτουργίας της διεθνούς ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε ακόμα την υποστήριξη της Ελλάδας στην υιοθέτηση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου του Οργανισμού, για τη περίοδο 2018-2023, καθώς και επί του προτεινόμενου προϋπολογισμού του Οργανισμού για τη προσεχή διετία, ενώ κατέγραψε την βούληση της ελληνικής πλευράς για συνεργασία με το Διεθνές Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο του ΙΜΟ, στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή τους στην Ελλάδα, καθώς και την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Ιδιαίτερη έμφαση αποδόθηκε στην υιοθέτηση της Στρατηγικής του ΙΜΟ για την μείωση των Αερίων Εκπομπών.

Να σημειωθεί ότι ο Γ.Γ. του Οργανισμού ζήτησε την εμπλοκή και υποστήριξη της Ελλάδος στη θεματική ενότητα των «αυτονόμων πλοίων» και ειδικότερα στις νομικές και τεχνικές πηγές του θέματος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο