ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΥποχρεωτικές επενδύσεις 293,8 + 56 εκατ., σε 10 χρόνια, προβλέπει η σύμβαση πώλησης του ΟΛΠ

Υποχρεωτικές επενδύσεις 293,8 + 56 εκατ., σε 10 χρόνια, προβλέπει η σύμβαση πώλησης του ΟΛΠ

Υποχρεωτικές επενδύσεις, συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ, προβλέπει η σύμβαση πώλησης του 51% + 16% του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco.

Έτσι, με βάση την σύμβαση πώλησης, την 1η επενδυτική περίοδο η Cosco καλείται να πραγματοποιήσει επενδύσεις 293,8 εκατ. στα πρώτα 5 χρόνια και την 2η επενδυτική περίοδο τουλάχιστον 56 εκατ. τα επόμενα 5 χρόνια.

Όπως γνωστοποίησε η Cosco, στις επενδύσεις των 293,8 εκατ. περιλαμβάνονται τα ακόλουθα έργα:

η επέκταση των υποδομών για τα κρουαζιερόπλοια, η αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και η κατασκευή ενός πολυώροφου χώρου στάθμευσης, πλησίον του λιμανιού των οχηματαγωγών (RORO).

Παράλληλα, οι μελλοντικές επενδύσεις του ομίλου έχουν ως στόχο τη μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη, καθιστώντας το στρατηγικό σημείο στην Ευρώπη, καθώς και το μεγαλύτερο λιμάνι αναχώρησης στον κόσμο για εταιρείες κρουαζιέρας.

Τέλος, επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν σε αποβάθρα βεληνεκούς 300.000 DWT, καθώς και στην αναβάθμιση των γύρω υποδομών, με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας επισκευής πλοίων και στην ανεύρεση ευκαιριών, σε ότι αφορά την επισκευή υπεράκτιου εξοπλισμού.

Φ. Φωτεινός

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο