ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΔεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο στις 18/2. Απεργούν οι ναυτεργάτες

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο στις 18/2. Απεργούν οι ναυτεργάτες

Την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της 18ης Φεβρουαρίου, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια πέντε ναυτεργατικών σωματείων.

Πρόκειται για την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), την Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», την Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ «ΠΕΣ/ΝΑΤ», καθώς και την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Από την πλευρά της, η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν σε αυτήν, τονίζοντας ότι η «κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα».

Προσθέτει ότι με «τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

Για το χώρο της ναυτιλίας η ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι «το κοινό μέτωπο εφοπλιστών-κυβέρνησης θέτει άμεσα ως προτεραιότητα την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και τον διωγμό των εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτεργατών προκειμένου να “ανακάμψει” το ελληνικό νηολόγιο».

Συμπληρώνει δε ότι στο «χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας οι κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις διαμορφώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση, δραματικά επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, με συστηματική παραβίαση των όρων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο